Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

16.7.07

Jooga-ajatuksia

Innostuin joogasta muistaakseni vuonna 1975, jolloin menin Erkki Melartinin joogakurssille. Siitä harrastus on jatkunut kansalaisopiston joogaryhmissä ja tietenkin olen ollut Joogalehden tilaaja ajoittain, sekä innokas joogakirjojen lukija. Etenkin kirpputorit ovat hyviä paikkoja oman joogalukemiston kartuttamiseen. Monet kirjaston joogakirjat olen myös kahlannut lävitse. Useat joogakirjoista olen oppiakseni lukenut huolella, mutta niiden viisaudesta ei pysty omaksumaan, kuin hitusia.

Äsken lainasin kirjastosta Donna Fahri n Jooga ja elämän voima. Se on aika kova haaste, jaksankohan sen läpi lukea, sillä kirja on lähes 300 sivua tiukkaa tekstiä. Jos sen jaksan niin uskon, että jooga tulee taas syksyllä vahvasti mukaan harrastuksiini. Varmaan minun pitää kerrata ”Joogaa jäykille” kirja, kotiharjoittelun tueksi, sillä joogaamatta jäykistyy.

Jooga on minusta niin tärkeä asia, että haluaisin pitää sen osana elämää niin, että sen asanat tai muukaan harjoittaminen ei jäisi viikoksikaan, —ei ainakaan pidemmäksi aikaa unholaan. Se ei kuitenkaan ole helppo päätös pitää.

Tunnisteet: ,

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home