Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

9.7.07

TV maksusta

TV maksu on sellainen maksu, jolta tuskin monikaan voi välttyä laillisin perustein. Ei riittää sekään selitys, ettei katso telkkaria, jos huushollissa kuitenkin sellainen on. Myös videotykki ja sen lisäksi TV viritin esim. VHS nauhuri tai tallentava DVD laite edellyttää TV maksun suorittamista. Tietenkin sitten ovat vielä tietokoneeseen liitettävät TV-virittimet ja kännykät, joilla saadaan TV lähetys näkyville. TV maksu Suomessa on Pohjoismaiden halvin noin 0,57 euroa päivässä.

Laskutusväli

1 kk

3 kk

6 kk

12 kk

Maksu

17,95 €

53,00 €

104,75 €

208,15 €

Mitä seuraa, jos televisioilmoituksen jättää tekemättä?


"Tuolloin joutuu maksamaan tarkastusmaksun 100 euroa sekä televisiomaksun takautuvasti kaksinkertaisena siltä ajalta, jona televisiota on käytetty ilman ilmoitusta, kuitenkin vähintään 60 euroa. Takautuvaa kaksinkertaista maksua voidaan periä enintään yhden vuoden ajalta."

Aika nurinkuriselta tällainen pakonomainen velvollisuus vaikuttaa, kun lupamaksuun sisältyvän tarjonnan lisäksi on mahdollisuus katsoa maksullisia kanavia satelliitin tai normaalin antenniverkon kautta. Tuntuisi paljon oikeudenmukaisemmalta, jos voisi ostaa joitakin kortteja, joista saisi oikeuden katsoa haluamiansa ohjelmia, jolloin TV toimisi vähän kuin tilatut päivä-, aikakaus- ja erikoislehdet. Jokamiehenoikeudella TV kanavilta voisi saada, joitakin ilmaiskanavia maksullisten lisäksi, kuten ilmaisia lehtiäkin on olemassa.

Nyt TV maksut tuottavat noin 90 % kustannuksista, joten sillä saattaa olla heikentävä vaikutus myös ohjelmantuotannon laatuun.

Lähdeainistona käytetty: http://www.tv-maksu.fi/navi7.html

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home