Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

24.7.07

Lomailija pysähtyy kirpputoreillekin

Tavaran laatu vaihtelee kirpputorilla, sillä myynnissä on pääasiassa, omistajan käytöstään hylkäämiä tuotteita. Teknisestä laitteesta ei aina voi päältäpäin sen kuntoa määritellä. Asiakkaana odotan, että ostamani tuote on toimiva, tai siinä on merkintä, jos se on rikki, mutta korjattavissa. Joskus kysymyksessä voi olla jokin keräilyesine, jossa pieni vika on vain kosmeettinen haitta. Vaatteissa ja joissakin muissa tuotteissa kunto on ostajan helposti tarkastettavissa. Mikä tahansa kirpputorilla myytävä tavara, pitäisi puhdistaa edustavaan kuntoon, eikä aivan kaatopaikkakuntoista roskaa kannata pöydälleen tuoda.

Asiakkaana en koskaan mene kirpputorille etsimään jotakin tiettyä asiaa, vaan ostan sellaista, joka näyttää hinta- laatusuhteen puolesta kiinnostavan ja samalla se täyttää jonkin minun tarpeeni. Useimmiten olen löytänyt kirppareilta mielenkiintoisia kirjoja. Kirjaa, kuten muutakaan tuotetta ei pitäisi hinnoitella liian korkealle, sillä sellaisen myyntiin ei viikko riitä. Joskus vanha kirja on kalliimpi, kuin sen poistohinta on kirjakaupassa, eikä se silloin lähde. Harmittavaa on se jos kirjaan kiinnitetty hintalappu on niin tiukassa, että se ei irtoa vaurioittamatta tuotetta.


Kirpputorikävijänä haluan tulla tyytyväiseksi edullisista löydöistäni. Ehkä kirpputorihallit ovat nostaneet pöytävuokria niin korkealle, että myyntihinnat ovat jo nousseet lähelle kipukynnystä.


Useimmin pysähdyn siistin pöydän ääreen, jossa tavarat ovat jonkinlaisessa järjestyksessä. Myyjä pitää huolta tavaroistaan, mutta asiakkaat saattavat sotkea pöydän pahastikin, jos pieneen tilaan on ahdettu liikaa tavaraa. Myyjä joutuu tekemään muutamia käyntejä viikossa pöytäänsä huoltamassa, mikäli aikoo hyvän myyntituloksen saavuttaa.


Lomamatkalla pysähdyn erilaisilla kirpputoreilla, ajan siihen riittäessä. Siisteillä ja hyvin hoidetuilla kirpputoreilla on ilo käydä, sillä löytöjä niistä jokainen etsii.

Blogged with Flock

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home