Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

18.10.07

Elämän politiikkaa

Suuret ikäluokat ovat vanhenemassa, joten yhteiskunnan rahojen järkevä suuntaus eri sektoreille lienee tulevaisuutta. Terveydenhuollon työntekijöissä on paljon pian eläköityvää ikäluokkaa, mikä lisää entisestään alan työvoimapulaa. Palkkauksen avulla on saatava alalle uusia hoitajia, muuten ikääntyvien ikäluokka ajautuu hunningolle.

Terveydenhuollon ammattilaiset olisivat varmaan vaatineet korjausta ansiotasoonsa muutenkin, mutta Kokoomuksen eduskuntavaalikampanja antoi siihen todellisen pontimen. Hoitajille luvattiin merkittävä ansiotason korotus, joten on luonnollista, että sen tulee myös realisoitua. Politiikka on mukana kaikessa inhimillisessä elämässä, sillä eihän yhteiskunnassa mikään toimi ilman poliittisia päätöksiä.


Rahat jaetaan poliitikkojen toimesta

Tässä tulehtuneessa tilanteessa poliitikkojen pitää tunnustaa, mitä ovat tulleet luvanneeksi, ja lunastaa antamansa lupaus. Terveydenhuolto jos mikään on politiikan varassa, sillä varat siihen tulevat verovaroista.

Auttaisiko tilannetta

Voisiko kehittää helpon tavan toteuttaa terveyden omavalvontaa, jonkun ammattilaisen ohjauksessa. Ohjauksen ei tarvitsisi välttämättä olla kädestä pitäen tapahtuvaa yksilöllistä tukea. Isommat ryhmät voitaisiin koota ikäryhmittäin esimerkiksi kansalaisopiston toimesta. Tällainen motivoiva omavalvontapalaveri voisi olla vaikka kolme – neljä kertaa vuodessa. Uskoisin, että ainakin kolesteroli, verenpaine, sokeriaineenvaihdunnan ja painonhallinnan ym. tiimoilta tällainen toiminta voisi saada jotakin aikaan. Ehkä lääke- ja muut terveydenhuollon kustannukset alenisivat hyvinvoinnin lisääntyessä. Eivätkö silloin kaikki voittaisi?

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home