Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

29.10.07

Elämysten yhteiskunta

Katsoessani taaksepäin elettyä elämää huomaan siinä ainoana vakiona suuren muutoksen. Miten paljon onkaan elämämme muuttunut sotien jälkeisenä noin 60 vuoden aikana. Asuminen ja kulutustottumukset ovat kuin toiselta planeetalta. Kaupungistuminen ja asumisen, jopa työn ja ravinnon muutokset ovat valtavia. Tietoyhteiskunnan tulo on sitten aivan oma lukunsa.


Nykyään elämä perustuu uusien elämysten etsimiseen. Tuotteiden pitää olla muodinmukaisia ja itselleni räätälöityjä. Tiedämme tarkalleen millaisen tietokoneen haluamme, ja se kootaan jopa haluamistani komponenteista. Tulevaisuudessa varmaan myös kännykät erilaistuvat, eikä niissä tarvitse olla mitään tarpeetonta, mutta kyllä kaikki tarpeellinen.


Liiketoiminta muuttuu, sillä entistä enemmän meitä palvellaan yksilöinä, jotka kokoavat brändituotteista oman valikoimansa. Apple taitaa olla eräs suunnannäyttäjä, joka sitouttaa kuluttajaa oman sateenvarjonsa alle.


Haluamme elää onnellisina ja kerätä meitä kiinnostavia elämyksiä, on sitten kysymyksessä matkailu tai arkipäiväinen ruokailu. Vaikka menneinä vuosikymmeninä on tapahtunut suuria positiivisia muutoksia, tulee kehitys jatkamaan kulkuaan, joskin energia ja ilmastoasiat saattavat hetkellisesti vähän himmentää tulevaisuuden valoa.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home