2.10.07

Käyttöohje on korvaamaton oppikirja

Istuin eilen illalla eräässä ukkojen palaverissa, jossa puhuttiin näistä nykyajan elektronisista vehkeistä. Videokameroista, digibokseihin ja puhelimiin ym. Näitä vempaimia riittää ja maailmalla kehitellään uusia.


Monilla meistä on ongelmia laitteidemme kanssa, sillä laitteissa on lukematon määrä erilaisia ominaisuuksia. Tuleeko kaikkea käytettyä? Ei taatusti, jos ei kerta kaikkiaan osaa niitä käyttää, tai ei tarvitse kaikkia hienouksia. Monet meistä eivät edes tiedä mitä kaikkea laitteillamme voisi tehdä. Joillakin on yli 500 euroa maksanut multimediapuhelin, jota käytetään vain peruskännykkänä, jonka tehtävät hoituvat alle satasen puhelimella.


Tuntuu, kuin kaiken pitäisi olla viimeistä mallia, mutta ei ole aikaa tai viitseliäisyyttä lukea sitä perustusteosta, joka tulee jokaisen suomesta ostetun laitteen mukana. Se on käyttöohje!
Ohjekirja on halvin oppikirja, sillä sen saa tuotteen mukana. Ilman käyttöohjetta pärjää totta kai, sillä onhan kameroissakin automatiikka, joka hoitaa perusasiat, mutta ne tehtävät hoituvat helposti halpis pokkarilla, eikä siihen tarvita järjestelmäkameraa. Erityisesti hieman vanhempien kannattaa ottaa vakavasti tuotteiden käytön opettelu.


Ehkä meille on tullut eräänlainen vekotinhulluus, jolloin oletamme näiden laitteiden ajattelevankin meidän puolestamme. Onneksi niin ei kuitenkaan ole, ei nyt eikä tulevaisuudessa.


MIEHILLEKIN OMA OSUUTENSA

Miespuolinen tuttuni ihmetteli miksei pölynimuri enää toimi kunnolla. Hän mietti uuden laitteen ostoa, mutta päätti ensin kutsua näppärän ystävän apuun. Hän löysi kuin löysikin vian. Pölypussia ei oltu koskaan vaihdettu. –EH/positiivarit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!