Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

11.10.07

Sovitellen

Ymmärrämmekö me ihmiset omaa parastamme, kun riitelemme etuja ajaessamme. Monesti positiivisempi asenne voisi johtaa yhteisymmärryksessä parempaan lopputulokseen. Esimerkkejä on lukemattomia, missä lyödään päätä seinään, jopa kannetaan kuvaannollisesti "omia puita liiteristä metsään".

Eräs sellainen on lakkoilu, jossa asetetaan järjellisesti ajatellen, järjettömiä vaatimuksia. Varmaan hoitajat ansaitsevat liian vähän, joten heidän tilannettaan ollaan korjaamassa, mutta nyt on intouduttu liiaksi. Järkevällä yhteistyöllä saattaisi päästä ryhmän- ja yhteiskunnan kannalta parempaan lopputulokseen.

Eräs toinen asia on valitukset erilaisissa rakennushankkeissa. Useissa tapauksissa yksittäinen valittaja tai ryhmä munaa itsensä ja aiheuttaa toiminnallaan kohtuutonta kulujen kasvua. Yleensä hankkeet ovat niin pitkälle ja perusteellisesti valmisteltuja, etteivät valitukset mene lävitse.

Parempi tapa voisi olla yhteistoiminta, missä ollaan valmiita erilaisiin kompromisseihin, joissa omat hyvät ajatukset tulisivat huomioiduksi.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home