12.10.09

Aika lakaisee


Selaisin Suomen Kuvalehteä vuodelta 1960. Katselin mainoksia, mainoslauseita ja mainostajien nimiä. Monet silloin vahvat nimet ovat hävinneet kokonaan tai liittyneet johonkin suurempaan kokonaisuuteen. Pankeille ja vakuutusyhtiöille aika on tuonut suuria muutoksia. Silloin mainosti Kansallis–Osake-Pankki, ”Mullan tuoksu ei ole muuttunut”. Ilmeisesti se tuoksuu samalta nytkin vaikka aikaa on kulunut yli 49 vuotta. Samalla Aukeamalla muistutetaan ”Sanokaa Fazer, kun haluatte hyvää”!


Päätoimittaja Ensio Rislakki kirjoittaa tässä (4.6.1960) lehdessä otsikolla ”Kytkykauppaa”, miten olutta ei saanut hotellista ostamatta sen mukana voileipää. Silloin on tuo jutun mukaan olutpullo maksanut 86 markkaa ja voileivän hinta on 150 mk. Tietenkin myös palvelusta on pitänyt maksaa erikseen, jolloin oluen ja voileivän hinta ollut silloisessa rahassa 260 vanhaa markkaa.

Kaikki on nyt erilaista, kuin silloin, eikä muutos tähän pääty. Suuren muutoksen huomaa hän, joka selaa tämän päivän lehtiä, kun eletään tämän kuluvan vuosisadan puoliväliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!