Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

30.10.09

Ei tietoakaan talven tulosta


Ennen tuli lunta lokakuussa enemmän, kuin nykyisin ja marraskuussa saatiin jo kunnon talvi. Nykyisin marraskuu on ollut monena vuonna pimeä, loskainen, ankea kuukausi, josta ei tänä vuonnakaan varmaan tule poikkeusta.

Ilmaston muuttumisesta ei juuri ole hyötyä, pikemmin siitä on haittaa, ellei hieman alempia lämmityskuluja laskisi jonkinmoiseksi säästöksi. Järvien pinnat ovat nyt normaalia alempana. Päijänteen vedenpinnan kerrotaan olevan — 36 cm alle pitkän ajan keskiarvon. Vesitilanteen vuoksi olettaisi, tai ainakin odottaisi, että marraskuun sateet olisivat vesi- eikä räntä- tai lumisateita..

Odotettavissa on, että sunnuntaina alkava marraskuu on kostea ja pimeä, joka merkitsee sisällä vietetyn ajan lisääntymistä. Aika kuluu kirjoja lukien ja telkkaria katsellen. Tietenkin osa lisääntyneestä huonetiloissa oleskelusta menee myös tietokoneen hyväksi.

On se vain meno muuttunut siitä, kun viime-vuosisadan puolivälissä lapsena seurasin miten isä veisteli tuvassa reenjalaksia ja höyläsi suksia, sekä punoi pärekoppaa pimeiden iltojen ratoksi. Tänä vuonna pelätään sikainfluenssaa ja kaamosmasennusta.

Tunnisteet: ,

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home