24.10.09

Unohtuneet ystävät

Muutamia kertoja olen tullut seuranneeksi telkkarista ”Kadonneen jäljillä” ohjelmaa. Helposti siinä ovat etsityt löytyneet, vaikka maailma ääristä.

Varmaan meillä useimmilla on monia ihmisiä, joista olisi mukava kuulla vuosikymmenten kuluttua. Olen tässä miettinyt, miten mahtaisivat löytyä 1960 luvulla sisäoppilaitoksessa opiskelleet opiskelutoverit. Naispuolisia on hyvin vaikea jäljittää, koska silloiset sinkut ovat nyt eri nimillä olevia vanhoja rouvia. Viimeisestä yhteistapaamisesta on jo paljon aikaa, eikä silloinkaan läheskään kaikki olleet paikalla.

Yllättävän harvoista google tai muu sosiaalinen media kertoo juuri mitään. Ehkä olemme sitä ikäluokkaa, jossa vain harvat ovat innostuneita tietokoneen käyttäjiä. Suurin osa tästä joukosta on jo poissa työelämästä, joten sitäkään kautta kaikista googlettaen ei löydä jälkiä.

Onko tällaiseen mitään tarvettakaan, mutta tuli mieleeni, kun eräs kertomastani ryhmästä tuli tällä viikolla käymään. Ainakin hänen tapaamisensa oli miellyttävä kohtaaminen neljänkymmenen vuoden takaa. Olihan meillä jotakin tietoja muistakin, mutta useimmista ei mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!