Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

9.12.08

Elitarvikkeista on kysymys

Ruoka on ihmiselämälle välttämätöntä ja ruoan pitää olla riskitöntä. Näin ei kuitenkaan aina ole, sillä usein ruuasta on kohua. Maailmassa on pulaa elintavikkeista ja niiden hinta on noussut huikeasti. Ehkä juuri hintakehitys aiheuttaa näitä jatkuvia kohu-uutisia.

Ilmastonmuutos tekee ruuantuotannosta entistäkin haavoittuvampaa, joten eivät elintarviketjun kohut pääty tähän Irlannin tapaukseen. Pitäisikö suomalaisten pyrkiä entistäkin parempaan elintarvikeomavaraisuuteen?


KSML
—Kansainvälinen ruokakriisi on tänä vuonna lisännyt nälkäisten määrää maailmassa 40 miljoonalla, kertoo tuore YK-raportti. Kroonisesti nälkäisiä on nyt kaikkiaan jo lähes miljardi.

KSML
—Ympäristömyrkkyä sisältävää irlantilaista sianlihaa on toimitettu kaikkiaan kahteentoista EU-maahan, kertoo EU:n komissio. Lisäksi sianlihaa on viety yhdeksään maahan unionin ulkopuolelle.

Tunnisteet:

1 Comments:

Blogger Anu said...

Suomalaisten pitäisi todellakin pyrkiä yhä enemmän elintarvikeomavaraisuuteen! Jatkuvat "myrkkyruokakohut" alkavat jo kauhistuttamaan. Minut yllätti se miten moni vastasi KSML:n sivuilla ostavansa ulkolaisen kinkun. No, hintahan se tietenkin useilla ratkaisee..

9.12.08

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home