Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

11.12.08

Mitä syömme ensiviikolla

Suomalainen ruoka on lähes kestopuheenaihe, kun sen laatua ovat ulkomaiset valtiomiehet arvostelleet. Sitten meille tuodaan myrkyllistä lihaa Irlannista ja taisi niitä melamiinituotteitakin olla suomalaisissa ruokapöydissä. Joku moittii suomessakin eettisin periaattein tuotettua lihaa. GM eli geenimanipulointikin puhuttaa.

Suomalaista tuoretta silakkaa, en ole tavannut kaupan tiskillä aikoihin. Muikkua on kyllä saatavissa, mutta missähän kotimainen ahvenkin luuraa. Niitä ei ole näkynyt vaikka kuinka tarjoaisi euroja syötiksi. Harmillista, kun tämä ilmastonmuutos pitää järvien rannat sulina, ettei pääse edes pilkillä kalastamaan.

Talouden taantuma saattaa pian vaikuttaa, myös siihen mitä me syömme. Ehkä suurin vaikutus on erinäköisten einesten käytön väheneminen. Valmisruoka on pakattukin sellaisiin muovipakkauksiin, että jo pelkät roskiin menevät pakkaukset maksavat taloutta kohden vuodessa suuren summan.

Kun, ruuan valmistaa itse lähellä tuotetuista raaka-aineista tietää mitä pataan laittaa. Toki siinäkin piilee vaara, jos syö enemmän kuin tarvitsee.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home