Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

22.12.08

Omien taitojen päivitystä

Joulu ja vuoden loppuviikot ovat aikaa, jolloin voi rauhoittua, ja kertailla vuoden aikaisia tapahtumia. Ei nyt ole kiirettä, eikä sitä ole ollutkaan. Kiireestä on turha puhua mitään, sillä vatvominen lisää hämmennystä. Ei meidän tarvitse tehdä kaikkea tai saada suurta määrää uutta krääsää. Useimmilla on varustetta jo aivan tarpeeksi.

Olen huomannut, että vanhempi on kuten lapsikin, jos kauan sitten unohdetun ”lelun” ottaa uudelleen käyttöön, se voi olla uutta viehättävämpi. Tutun laitteen kanssa on helppo toimia koska sen käyttöön on aikanaan jo harjaannuttu. En kuitenkaan ymmärrä ihmisiä, jotka eivät lue kännykkä, kamera, MP3 soittimen, digiboksin tms. käyttöohjeita. Ainakin minua harmittaisi, jos ohjeet laiminlöisin. Saisin laitteesta tietenkin jotakin ulos, mutta osaisinko käyttää kuin murto-osan sen ominaisuuksista?

Olen opetellut sellaista tapaa, että kertaan käyttöohjeita säännöllisin väliajoin. Se on ollut antoisaa, sillä aina löytyy jotakin uutta.

Myös tietokoneohjelmien manuaaleja olen kertaillut, ja se tuntuu mukavalta, kun voi vaikka neuvoa jotakin toista. ”Hyvä tapa oppia uutta on opettaa, jotkin tosita”, sen ole käytännössä kokenut.
Luetaan uusien lelujemme opaskirjat, sillä ei meillä ihmisillä ole minnekään kiire ei edes näin Joulun aikaan.

Tunnisteet:

2 Comments:

Blogger Anu said...

Tuo kirja on minulle uusi tuttavuus. Mietin sitä, että onkohan tuo tarkoitettu miesten vaiko naisten luettavaksi. Molemmat taitaisivat hyötyä tuosta "käyttöohjeesta". ;)

Minä luen tarkasti uusien laitteiden käyttöohjeet. Epäilet varmastikin tuota sillä olet huomannut onnettomat kamerankäyttötaitoni. Sen kohdalla en voi perehtyä ohjeisiin, koska sellaisia ei ole! Opaslehtisessä on kerrottu vain pintapuolisesti kameran toiminnot. Kurja juttu. =(

22.12.08

 
Anonymous Anonyymi said...

Kiitos kommentista!
Tuo miehen käsikirja on varmaan tarkoitettu lähinnä miehen omaan käyttöön. Olettaisin että myös naisille on vastaava oma opas. Toisaalta ei kait erilaisten käyttöohjeiden lukeminen ole pahasta.

Sinun julkaisemiasi valokuvia pidän hyvinä ja kiinnostavina.

23.12.08

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home