Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

10.12.08

Metsä tarjoaa luonnonrauhaa

Me suomalaiset haluamme asua kävelyetäisyyden päässä metsästä ja lähikaupasta. Tieto ilmenee Kuluttajatutkimuskeskuksen julkistamasta tutkimuksesta.

Nyt sekin on sitten virallisesti tutkittu, vaikka minusta tieto on itsestään selvää. Minä olen valinnut asuinpaikkani näillä perusteilla. Lisänä on tietenkin myös näköetäisyydellä oleva järvi ja oma puutarhapalsta.

En tiedä mitään parempaa paikkaa ulkoiluun kuin lähiseudun oleva metsät. Siellä ei tarvitse olla valmiita pururatoja, sillä tallattuja polkuja on kaikkialla. Pidän myös valmiit hiihtoladut turhana ylellisyytenä koska ne aiheuttavat painetta veroäyriin. Liikunta on tarpeellista jokaiselle, mutta ei sen tarvitse olla ihan valmiiksi tarjoiltua. Joskus on mukava hiidellä aivan umpihangessa, jos vain lunta on.

Lumikengät ovat myös oiva tapa liikkua metsissä. Itse olen sitä harrastanut jo monina talvina. Yleensä tallaan perusreitin, josta voin tehdä sivupolkuja oman kiinnostuksen mukaan. Järven jäällä on myös hauskaa kulkea vaikka potkukelkalla, mutta viime vuosien talvet ovat olleet niin leutoja, ettei järvelle ole paljonkaan ollut asiaa, kuin ihan vain rannoille ahvenia pilkkimään.

Tunnisteet:

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mukavia aiheita sinulla on blogissasi! Ja kiva kohdata toinen lumikenkäilynkin ystävä. Minullakin jokunen mukava lumikenkäilykausi takana, mutta nyt viime talvet täällä Etelä-Suomessa on olleet niin vähälumisia, että on selvinnyt hyvin ilman lumikenkiä :( Toivottavasti kevääksi tulee vielä kunnon lumihanget...

28.12.08

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home