Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

18.12.08

Säästetään sitten vaan

Talouden taantumasta paasataan telkkarissa ja radiossa yhtenään. Sama tilanne on lehdistössä. Väkisinkin tässä alkaa tulla säästäväiseksi, jo ennen kuin se viimeinen pakko tulee. Säästäminen on hyvinkin helppoa, sillä ainakin minulla on monia sellaisia tapoja, joista voin luopua.

Monissa asioissa luopuessa ei menetä mitään, pikemmin päinvastoin. Ensimmäinen hyvä säästökohde on varmaan monella muullakin luopuminen ylensyönnistä. Terveys paranee ja olotila kohenee, kun syö vain kulutusta vastaavasti. Aika pitkän aikaa saa olla jonkinmoisella dieetilläkin, sillä vararavintoa on rasvana vyötäröllä. Kilo ihraa sisältää noin 9000 kcal, joten piisaa siinä energiaa.

Juomista, jotka ovat vain vettä, sokeria ja esanssia on helppo luopua, ja terveys paranee. Onneksi minä en ole pulloveden ostaja, mutta jotkut ostavat sitäkin, vaikka puhdasta vettä tulee hanasta. On silti hyvä, kun pullovesikin on olemassa, sen osoitti mm. Nokian surullinen likavesitapaus.

Useiden lehtien tilauksesta voisi luopua ja eikä telkkarikaan ole mikään välttämättömyys.
Linkki: www.pullovesi.fi/ ja Säästöpossu

Tunnisteet:

3 Comments:

Blogger hpy said...

Ehka kriisissa on sitten hyviakin puolia. Pahaa se tulee kuitenkin saamaan aikaan, ainkain minusta tuntuu niin. Anteeksi, en halunnut olla pessimisti, mutta pelkaan pahoin ettei tulevaisuus ole ruusun punainen.

18.12.08

 
Blogger kipi said...

Joo... se on totta, että ainakin ruoassa kannattaa säästää. Siitä ei ole muuta kuin pelkkää hyötyä. :) Säästämisessä on myös toinenkin hyvä "pointti". Nimittäin kun ei osta, niin oma luovuus lisääntyy kun on keksittävä valmistaa tyhjästä aarteita. :D
Lämmintä ja Hyvää Joulua! :)

18.12.08

 
Anonymous Anonyymi said...

Tuskin taantumassa tai pelätyssä lamassa on varsinaisia hyviä puolia, mutta tilanteeseen on pakko sopeutua. Ihminen on kekseliäs ja sopeutuvainen. "Ei pidä jäädä tuleen makaamaan”, vaan käytetään luovia kykyjä.
Mikään ei estä säästämästä turhista kuluista, jotta on varaa sitten vähempään turhuuteen. Mielikuvituksen avulla voi lähes tyhjästä loihtia aarteita.

20.12.08

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home