30.6.24

Ajatusten aallokoissa seilailua

Elämä on täynnä hetkiä, jolloin mieli vaeltaa menneisyyden muistoihin tai tulevaisuuden suunnitelmiin. Soitin juuri äsken minua kolme vuotta nuoremmalle veljelleni. Muistelimme vanhoja 1950- luvun kalansaaliita. Ajassa on tapahtunut suuria muutoksia, niin myös meissä jo vanhoissa miehissä. On luonnollista pohtia elämää ja siinä tapahtuneita käänteitä, mutta joskus ajatukset saattavat jäädä pyörimään sellaisten asioiden ympärille joihin ei voi vaikuttaa, eikä niitä pidä murehtia.

Lähes kahdeksankymppisenä olen kokenut paljon ja nähnyt elämää sen ylä- ja alamäet. Meillä ikääntyneillä on valtava kokemuksen aarre kirstu, josta ammentaa viisautta ja voimaa. On tärkeää muistaa, että menneisyys on jo eletty, eikä tulevaisuutta voi kukaan täysin ennustaa. Tärkeintä on keskittyä tähän hetkeen ja elämällä sitä täysillä.

Onneksi äänikirjojen ja valokuvauksen ym. avulla on keino irtautua mieltä kahlitsevista ajatuksista. Monet harrastukset antavat mahdollisuuden uppoutua tähän hetkeen ja nauttia siitä täysin. Ne ovat myös loistava tapa pitää mieltä virkeänä ja oppia uutta.

Kuntopyörä nurkassa kutsuu takaisin liikunnan pariin. Rauhallisella polkemalla ja Ian Flemingin jännittävien Bondin seikkailuja kuuntelulla saa samalla sekä liikuntaa että viihdettä. Jooga on toinen loistava tapa löytää mielenrauhaa ja vahvistaa kehoa. Joogaten voi keskittyä hengitykseen ja kehon tuntemuksiin, unohtaen samalla tarpeettomat arjen asiat.

Mielenrauha ja kohtuullinen lihasvoima ovat tärkeitä asioita kaikissa ikävaiheissa. Kuntosalilla käynnit ovat erinomainen tapa pitää keho kunnossa ja kohottaa mielialaa. Muista kuitenkin kuunnella omaa kehoa ja tehdä liikkumisesta itsellesi miellyttävällä tavalla vain sopivasti rasittavaa.

Älä pelkää kokeilla uusia asioita ja löytää uusia harrastuksia, yhdessä vaimon kanssa. Elämä on täynnä mahdollisuuksia, ja jokaiselle löytyy varmasti itselle sopivia tapoja rentoutua ja nauttia elämästä. Muista, että tärkeintä on olla läsnä tässä hetkessä ja elää sitä täysillä.

Muista:

  • Elämä on täynnä mahdollisuuksia - tartu niihin!
  • Keskity tähän hetkeen ja nauti siitä. 
  • Tee asioita, jotka tuovat iloa ja rentouttavat mieltä. 
  • Liiku säännöllisesti, omaa kehoa kuunnellen. 
  • Älä pelkää etsiä ja kokeilla uusia asioita. 


1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!