27.6.24

Ajankuluksi


Puhelimen herätyskello herättää armottomasti auringonnousun aikaan, vaikka unen houkutus kutsuisi takaisin peiton alle. Mutta ei, tänään on kalastuspäivä! Paahtava kesäaamu kutsuu järvelle, ja olet luvannut ystävillesi mahtavan ahvensaaliin.

Kun keität kahvia, mielesi jo haaveilee kirkkaasta vedestä ja kalastuksesta auringonnousun maalaamassa maisemassa. Mutta kuumuuden ote iskee sinuun heti, kun astut laiturille. Hiki tippuu otsaasi jo ennen kuin aloitat. Onneksi järven tuulahdus helpottaa ja kalat näyttävät eloisilta varhain aamun hämärässä.

Ensimmäinen ahven puree heti, tuoden hymyn huulille, mutta se ei oikein tarttunut kunnolla kiinni. Aurinko paistaa armottomasti ja hiki kirvelee silmiä. Onneksi kylmä termospullo pitää juoman viileänä ja voileipä antaa energiaa. Pahus- ja nyt se paras lippa jäi pohjaan, menetys kirvelee. 

Aamu kuluu rauhassa kaloja odotellessa ja luonnon rauhasta nauttien. Kuumuus ärsyttää, mutta onneksi se ei haittaa kalastusta. Illalla, kun suuntaat takaisin rantaan, väsymys iskee, mutta tyytyväisyys on sitäkin suurempi. Upeat näkymät ja luonnon rauhallisuus teki varhaisesta herätyksestä ja helteessä hikoilusta sen arvoisen. Ja on aina hauskaa muistella kavereiden kanssa kesäisiä kalastusretkiä!



1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!