12.6.24

Kesäpäivän seikkailu kukkien loisteessa

Jyväskylän Mäyrämäki kutsui meidät tänään tutustumaan Jyväskylän kuuluisan alppiruusupuiston loistoon. Kukinta on täydessä vauhdissa ja auringonsäteet kimmelsivät kukkien terälehdillä luoden satumaisen tunnelman. Ainakin kerran kesässä siellä on pakko käydä kuvaamassa tätä ainutlaatuista alppiruusun kukkien metsää.

Puistossa oli melkoinen hulina päällä, mutta onneksi tilaa riitti meille kaikille ihailijoille. Alppiruusujen väriloisto oli huikeaa - punaisia, vaaleanpunaisia, valkoisia ja keltaisia kukkia rönsyili joka puolella, täyttäen ilman makealla tuoksullaan.

On helppo ymmärtää, miksi Mäyrämäki on niin suosittu kohde alppiruusujen ystävien keskuudessa. Puiston maasto on kuin tehty näille kukille: hapan ja kostea maa tarjoaa täydellisen kasvualustan. Omalla pihalla en ole onnistunut alppiruusujen kasvattamisessa, ehkäpä minun pitäisi ottaa oppia Mäyrämäen puutarhureilta!

Onko alppiruusu eri laji kuin edelweiss? Vaikka molemmat ovat kauniita kukkia, ne kuuluvat eri sukuun ja heimoon. Edelweiss on harvinainen ja suojeltu vuoristojen kasvi, kun taas alppiruusuja on monia eri lajeja ja ne viihtyvät sopivissa olosuhteissa myös kotipuutarhoissa.

Mäyrämäen alppiruusupuisto tarjosi taas meille unohtumattoman kesäpäivän täynnä kukkien loistoa ja luonnonkauneutta. Jos etsit paikkaa, jossa voit viettää aikaa, rentoutua ja ihailla kukkia, suosittelen lämpimästi Mäyrämäkeä!






Muistathan, että paras aika alppiruusujen ihailuun on kesäkuun alussa. Puistoon on helppo tulla omalla autolla tai bussilla. 

1 kommentti:

  1. Anonyymi12.6.24

    On ne upeita, meillä jo lopettaa kukintansa!

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!