3.6.24

Nauti ajasta

Oletko koskaan miettinyt, mihin aika katoaa? Muistan kuin eilisen päivän, kun olin pieni koulupoika. Kesäpäivät tuntuivat loputtomilta, täynnä seikkailuja ja leikkiä. Aika tuntui venyvän loputtomiin. Nyt, vuosia myöhemmin, päivät ja viikot vilistävät ohi kuin lentävän linnun siipien havina.

Onko ajan nopeus todella kiihtynyt vai onko se vain meidän käsityksemme siitä? Ehkäpä se johtuu siitä, että meillä on nykyään niin paljon enemmän tekemistä ja tietoa, jota käsitellä. Emme ehdi pysähtyä ja nauttia hetkestä samalla tavalla kuin ennen. Mitä sosiaalinen media sovelluksineen vaikuttaa, vai onko syynä sittenkin se, että olemme yksinkertaisesti vanhempia ja viisaampia? Tiedämme, että elämä on lyhyt ja meillä on rajallinen määrä aikaa tehdä asioita, joista pidämme.

Mutta mitä sitten voimme tehdä? Voimmeko hidastaa aikaa ja nauttia enemmän jokaisesta hetkestä? Ehkä!

Aika vain rientää
hetkessä se katoaa.
Nauti ajasta.

Muutamia vinkkejä:

Ole tietoinen ajasta. Kiinnitä huomiota siihen, miten vietät päiväsi. Onko sinulla liikaa kiirettä? Löydätkö aikaa asioille, joista todella nautit? Onko aika Sinun ystäväsi?

  1. Elä tässä hetkessä.
    Älä murehdi menneisyyttä tai tulevaisuutta. Keskity siihen, mitä on juuri nyt.
  2. Tee asioita, joista nautit.
    Vietä aikaa lähipiirisi kanssa, harrasta mistä pidät ja nauti.
  3. Ole läsnä.
    Kun olet jonkun kanssa, anna hänelle koko huomiosi. Älä ajattele somea, puhelinta, sähköpostia tai mitään muuta lähes yhtä tarpeetonta.
  4. Kiitä pienistä asioista.
    Pysähdy ja arvosta kaikkia niitä pieniä asioita, jotka tekevät elämästä hyvää.
  5. Aika on kallisarvoinen lahja.
    Älä tuhlaa sitä, vaan nauti jokaisesta hetkestä ja elä elämääsi täysillä!

Muista, että huomista ei mikään takaa. Siksi on tärkeää elää jokaista päivää täysillä ja nauttia kaikesta siitä, mitä elämällä on tarjottavaa. Älä anna ajan liueta sormiesi läpi. Pysähdy ja nauti hetkestä.
Ajan taitaa saada kiinni vain pysähtymällä itse hetkeksi.


1 kommentti:

  1. Anonyymi3.6.24

    Välillä olisi hyvä pitää somepaasto🤔

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!