21.6.24

Juhannusaatto 2024

 Juhannusaatto 2024 on nyt! On aika, jolloin suomalaiset kokoontuvat luontoon nauttimaan valoisasta yöstä ja herkullisesta ruoasta. Tietysti juhannus sisältää myös saunan, uinnin ja komian kokkovalkean.

Mutta mitä varis ajattelee ihmisen juhannuksesta?
Varikset ovat varmasti tarkkailleet meitä pitkään ja katsonut kuinka valmistaudumme tähän juhannusjuhlaan. Ne ovat nähneet meidän keräävän kukkia ja somistavan kotejamme. Ne ovat nähneet meidän ostavan ruokaa ja juomia kaupoista. Ja ne ovat nähneet meidät rakentamassa kokkoa ja valmistautumassa saunomaan.

Varis on varmasti utelias ja ymmällään 
Se ei ymmärrä miksi ihmiset tekevät kaiken tämän. Se ei ymmärrä, miksi ihmiset haluavat viettää aikaa luonnossa, kun he voisivat jäädä kotiin katsomaan televisiota. Se ei ymmärrä, miksi ihmiset haluavat syödä niin paljon ruokaa ja juoda niin paljon päihdyttäviä juomia. Se ei ymmärrä, miksi vanhoja tervattuja veneitä ja muuta savuavaa lahopuuta halutaan polttaa korkeana roihuavassa kokossa.

Mutta varis on myös viisas 
Se ymmärtää, että juhannus on tärkeä juhla ihmisille. Se ymmärtää, että nyt on aika, jolloin ihmiset voivat rentoutua ja nauttia elämästä. Ja se ymmärtää, että on aika, jolloin ihmiset voivat olla yhdessä rakkaidensa kanssa. He toivovat, että meillä on hauskaa ja nautimme tästä juhlasta. Ja he toivovat, että muistamme, että elämä on lyhyt ja täysillä elämisen arvoinen. 

Juhannus on juhla, joka yhdistää ihmisiä
Se on juhla, jossa kunnioitetaan elämää ja luontoa. Se on juhla, joka muistuttaa meitä nauttimaan joka hetkestä ilolla. He toivovat, että meillä on hauskaa ja nautimme tästä juhlasta. Ja he toivovat, että muistamme, että elämä on lyhyt ja täysillä elämisen arvoinen, mutta pitää olla myös varovainen erityisesti vesillä tänä tuulisena juhannusaattona.


Rauhallista Juhannusta!

4 kommenttia:

  1. Anonyymi21.6.24

    Hyvää juhannusta!💛

    VastaaPoista
  2. Anonyymi21.6.24

    Rauhallista Juhannusta kaikille lukijoille ja taivaan rannan liitäjille 😆😆

    VastaaPoista
  3. Juhannusviikonloppu on myös eräiden puhtaan suomalaisen ruoan alkutuottajien lietelannan levitysfestivaali... 🤔

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!