13.6.24

Matoa koukkuun – laiskuuden ylistys

Jokainen meistä oppii, lähes kaikkea mitä haluaa, eikä kenenkään nähden kannata laiskotella. Tämä on totta, mutta onko laiskottelukaan aina pahasta?

Keskity ja rauhoitu veden äärellä

Tarmokkaat ihmiset saattavat ärsyyntyä vetelehtivistä ihmisistä. Ehkä juuri siksi mato-onginta alun perin keksittiin, sillä mato-onginta tarjoaa pakopaikan kiireen ja suorittamisen maailmasta. Se on oiva tapa paeta ahkerien ihmisten katseita ja vetäytyä rannalle nauttimaan luonnon rauhasta.

Laiskat henkilöt, jotka viettävät aikaa mato-onginnan parissa, ovat usein niitä, jotka saavat elämässään eniten aikaan. Heillä on aikaa selkeyttää ajatuksia, he uppoutuvat elämän perusasioihin, ja löytävät uusia näkökulmia ja ideoita. Mato-onginta on rentouttavaa ja meditatiivista. Se antaa mahdollisuuden keskittyä luontoon ja sen rauhaan. Siinä ei ole kiireitä eikä paineita, vaan onkiessa voi vain nauttia hetkestä ja odottaa, että kala tarttuu koukkuun.

Onko laiskuus hyve?

Ei ehkä aivan, mutta se voi olla ainakin voimavara. Kun emme jatkuvasti kiirehdi ja suorita, vaan annamme itsellemme aikaa hengähtää ja olla, voimme löytää uusia näkökulmia ja ideoita. Mato-onginta voi olla yksi tapa löytää tämä tila.

Kalastussäännöt ja välineet

Voiko onkija laillisesti käyttää noin 3-metrin vavassa avokelaa, kun syöttinä on mato, toukka tai keinotekoinen syötti, joka ei ole viehe? Onko vavassa oleva kela laillinen mato-ongessa? Säännöt vaihtelevat riippuen kalastusalueesta, joten paikalliset säädökset on syytä tarkistaa. Yleensä kuitenkin kelalla varustettu vapa on sallittu mato-onki, kunhan syöttinä ei käytetä viehettä. En tiedä olisiko tuollainen kelaonki varustus minulle mielekäs hankinta, mutta olkoon nyt vielä mietinnässä.

Linkki: Kelaonginta

Mato-onginta – helppo ja edullinen harrastus

Mato-onginta on jokaisen oikeus ja se sopii jokaiselle. Se on helppoa kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se on myös edullinen ja jossain määrin myös hyödyllinen harrastus. Onkimiseen tarvitsee vain muutaman perusvälineen: vavan, siiman, koukut ja syötin. Mukana on tietenkin kamera tai kännykkä taskussa, joten tilanteiden ja saaliin tallentaminen on mahdollista.

Kokeile mato-ongintaa ja löydä uusi rentoutumisen muoto

Joten kun kaipaat lepoa ja rentoutumista, lähde ongelle. Se voi olla yllättävän palkitsevaa ja antaa sinulle uutta energiaa arkeen. Ja kuka tietää, ehkäpä saat jopa saaliiksi illallisen, tai voit huomenna leipoa ahvenkukon!

Tämä on hyvä tietokirja

2 kommenttia:

  1. Ei saa olla liian vaatimaton. Eihän onkiminen mitään laiskuutta ole. Kun käydään kalassa, ollaan kalassa. Hyvä kalamies - lue hyve - kalastaa siten, miten kalastaa kuuluu. Kalastamisen ehdoilla. Kalastamisen tavat mitataan kalastamisen etiikalla. Paheellinen kalamies hosuu malttamattomasti, kun taas laiska kalamies ei ota hommaa millään vakavuudella. Laiska selaa vaan puhelintaan. Ei ole läsnä. Kalastamista voi harrastaa ahkerasti. Todellinen kysymys kuuluukin: missä silloin on, kun kalastaa? Mitä silloin tekee? Hyvää pohdintaa sulla! Tykkään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!