18.6.24

Kesän pienet harmit ja niksit niiden ratkasemiseksi


Nyt on kesä täällä! Aurinko paistaa, linnut laulavat ja kaikki tuntuu täydelliseltä. Mutta aivan kuten kaikessa muussakin elämässä, kesälläkin voi eteen tulla pieniä harmeja. Hyttyset kiusaavat, jäätelö sulaa ja uimavesi on liian kylmää.
Ulkoterassilla aamukahvia juodessamme kuului kummaa naputusta, johon syy selvisi nopeasti. Tikka peijooni koputti kirjosiepon pesäpönttöä. Se sai päänsä mahtumaan sisään pöntön lentoaukosta. Ehkä se ei saanut napattua poikasta/poikasia, koska emot jatkoivat niiden ruokintaa. Minkäs tuohon voisi tehdä siepon perheen pelastamiseksi?

Onneksi ongelmiin on olemassa luovia ratkaisuja!

Kesä on ollut hyvin kuiva, eikä hyttysiä ole juurikaan, ei ainakaan haitaksi saakka. Muistan ne viime kesän ärsyttävät hyttyset, jotka saivat ihon kutiamaan usein koko yön? Kokeilen nyt laittaa muutama teepussi pesualtaaseen ja pese itseäsi teellä tai ruiskutan sitruunamelissan öljyä iholle. Hyttyset vihaavat näitä tuoksuja! Jos olet onkimassa, voit tehdä itsellesi hyttyskarkotteen sekoittamalla eukalyptusöljyä, sitruunaöljyjä ja vettä.

Haluatko nauttia jäätelöstä ilman, että se sulaa? Ota jäätelö pakastimesta juuri ennen tarjoilua. Jäätelö on näin kiinteämpää ja sulaa hitaammin. Voit myös pakastaa jäätelöä pikku kuutioiksi ja nauttia siitä raikkaana ja kylmänä.

Uimavesi voi olla liian kylmää kesän alussa. Laita lasten uima-altaaseen mustat, vedellä täytetyt muovipussit, jotka keräävät auringon lämpöä ja lämmittävät altaan vettä. 

Kesä on täynnä iloa ja naurua, mutta myös pieniä harmeja. Älä anna niiden pilata riemua! Käytä luovuuttasi ja keksi ratkaisuja, jotka tekevät kesästä entistäkin mukavamman. Käy ongella siitäkin huolimatta että saalis on lähes olematon, sillä onginta on ihmeen mukavaa puuhaa. Muista, että pienillä asioilla voi olla ihmiselle hyvä vaikutus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!