6.6.24

Kesäpäivän unelmat ovat tuulen tuomia!




Kesäpäivä on kaunis, aurinko paistaa ja taivas on kirkkaan sininen. Mutta mitäpä taivas olisi ilman pilviä? Ne tuovat siihen liikettä ja eloa, ja ne voivat olla mielenkiintoisia monissa eri muodoissaan.

Pilvet muodostuvat pienistä vesipisaroista tai jääkiteistä, jotka kohoavat ylös lämpimän ilman mukana. Ilman virratessa korkeuteen se jäähtyy ja vesihöyry tiivistyy pisaroiksi tai kiteiksi. Nämä pisarat ja kiteet muodostavat pilvet.

Pilvet voivat olla valkoisia, harmaita, mustia tai jopa punertavia. Niiden muoto voi vaihdella pienistä hattaroista suuriin, pörröisiin pilvimassoihin. Pilvien muoto riippuu monista tekijöistä, kuten lämpötilasta, kosteudesta ja tuulen suunnasta ja sen nopeudesta. 

Pilvet ovat tärkeä osa maapallon sää järjestelmää. Ne voivat tuoda sadetta, lunta tai ukkosta. Ne voivat myös heijastaa auringonvaloa takaisin avaruuteen, mikä auttaa ylläpitämään maapallon lämpötasapainoa.

Kesäpäivänä on mukava katsella pilviä, valokuvata niitä ja miettiä niiden erilaisia muotoja. Ne voivat herättää mielikuvituksessa monenlaisia asioita, kuten eläimiä, esineitä tai ehkä jopa karttoja tai  ihmiskasvoja. 

Tässä olen halunnut kuvata pilvien kauneutta ja niiden merkitystä sää järjestelmässä. Olen myös halunnut antaa Sinulle mahdollisuuden käyttää mielikuvitustasi ja miettiä, mitä pilvet merkitsevät.

Lopuksi haluaisin vielä kysyä lukijoilta:

  • Mitkä ovat teidän lempipilvimuodot?
  • Mitä teille tulee mieleen, kun katsotte pilviä?
  • Mikä on teidän mielestänne pilvien tärkein tehtävä?

Toivottavasti tämä herättää Sinussa ajatuksia pilvistä ja saa arvostamaan niitä ja maapallon ilmastoa vähän enemmän.

KIRJA:"Pilvibongarin opas"
"Se esittelee pilvet alkaen tutuista kumpupilvistä ja hurjista ukkospilvistä sekä päätyen valaiseviin yöpilviin ja rastaanrintana hohtaviin palleropilviin. Kirja opastaa tunnistamaan sinilaitumen pilvilampaat, mutta se kertoo myös, miten esivanhempamme ennustivat luonnonilmiöitä pilvien avulla, miten sääilmiöt vaihtelevat ja miten uskonto, kuvataide ja kirjallisuus hyödyntävät pilvisymboliikkaa."


1 kommentti:

  1. Pilvet on valkeita lampaita, ne ajan minä taivahan tarhaan…

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!