Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

19.3.10

Enegiansäätöä

Kylmän talven vuoksi koivuklapia on kulunut lämmitykseen poikkeuksellisen paljon. Toivottavasti se sitten näkyy sähkölaskussa säästönä. Ei puukaan ole enää halpaa, ellei nyt jätepuuta jostakin ilmaiseksi saa. Puunpoltosta siunaantuu myös joitakin kustannuksia. Eräs tärkeä tehtävä on hormien nuohous. Perinteisesti se on tehty aina näin maaliskuussa, mutta nyt se siirtyy huhtikuun puolelle, sillä nuohoojalla oli pitkä tilauslista.

Muutama päivä sitten pari miestä kävi kauppaamassa lisäeristettä laipiolle. He tarjosivat 2500 € edestä puhallusvillaa, ja arvioivat sen säästävän lämmityskuluja noin 300€/v. Lisäeristeen takaisinsäästöaika olisi noin 8 vuotta. Ei meille syntynyt kauppaa, sillä samalla päättyisi ullakon romuvarasto käyttökin.

Energialaskua on kuitenkin pyrittävä alentamaan ja seuraavaksi tutkin ilmalämpöpumppu vaihtoehdon. Kolmea lämpöpumppukauppiasta olen jo alustavasti pyytänyt käymään, mutta antaa nyt ensinnä näiden lumien sulaa ja katsotaan sitten kevään tullen millaisia vaihtoehtoja he tarjoavat.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home