Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

5.3.10

Valinnanvapaudessa

Yltäkylläisessä maailmassa on kaikkea riittävästi, ehkä vähän liikakin, mutta silti olemme tyytymättömiä. Televisio-ohjelmia surffatessa, on vaikeus päättää mitä kanavaa suosii. Edelleenkin tarjonta kasvaa ja ohjelmia voi tallentaa mahdottoman määrän, joista varmaan monet jäävät katsomatta. Elintarvikekauppa tarjoaa ruokaa, jokaiseen makuun ja ruokaohjeita on vaikka miten paljon, silti ostamme entistä enemmän ns. roskaruokaa, tai annamme kaupan päättää mitä syömme.
Uusien- ja käytettyjen autojen kaupat ovat täynnä erihintaisia ja eri laatuisia autoja, on vain vaikeata päättää minkä niistä valitsee. Rahaakin meillä on, mutta joidenkin ryhmien suuri halua saada vielä enemmän panee koko Suomen valtion pasmat sekaisin.

Yltäkylläisyys ei taida sittenkään olla avain onnelliseen elämään, mutta ei tästä oravanpyörästä helpolla pois pääse. Liian suuri valinnan mahdollisuus, taitaa aiheuttaa masennusta helpommin kuin pieni niukkuus. Harmittavinta on, että tässä suuressa valtataloudessa voi tehdä jatkuvasti vääriä valintoja. Sitten sitä tavaraa, joutuu käyttökuntoisena kaatopaikoille, koska on aika taas vaihtaa uuteen ja muodikkaaseen. Kunpa osaisin valita kestävästi siten, ettei hetimiten joutuisi uuden valintatilanteen eteen.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home