Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

18.3.10

Muutosturva

Kukaan ei välttyä muutoksilta, joita tapahtuu kaiken aikaa, halusimme tai emme. Tänään ei mikään ole kuin eilen, eikä elämä ole huomenna samanlaista, kuin tänään. Lyhyellä aikavälillä muutoksia omassa naamassaan ei hevin huomaa, vaikka usein katsoisi pärstäänsä peilistä. Valokuva, vaikka vuoden välein otettu kertoo jo kaikenlaista.

Pelkästään ulkomuoto ei muutu vaan myös asenteet ja ajatukset muuttuvat, eikä mikään takaa että se muutos tapahtuisi jatkuvasti parempaan suuntaan. Sanotaan että ilmastokin on muuttumassa, mutta nyt lämpenemistä voi kyllä epäillä, sillä tämä talvi on muuttunut hyvin kylmäksi ja lunta on paksulti.

Toisaalta ihminen oli aikalailla samankaltainen jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua. Sotaisuus ja eripuraisuus ovat säilyneet, mutta vihanpidon tekniikka on muuttunut kaikenaikaa tuhoisammaksi.

Muutosta ei voi saada pysähtymään ja lakkotilanteessa puhutaan nyt päivittäin vaikeasti toteutettavasta muutosturvasta. Ei sitä voi mitenkään uskoa, että jotkut ammattiliitot saisivat aikaan todellista muutosturvaa, taikka sitten AKT saa lakkoilla ikuisuuden loppuun saakka.

Tunnisteet: ,

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home