9.3.10

Onko elämä peliä

Elämä
Kukahan sen paremmin tietäisi, kuin ihminen itse, millainen hänen elämänsä on. Joskus se tuntuu pitkältä matkalta, jolloinkin mutkikkaalta polulta tai toisinaan viiletetään kuin kiskoilla bendoliinolla. Tosinaan voivat sitten ne kiskotkin olla jäässä. Joskus, ainakin taaksepäin katsoessa tuntuu, kuin ei olisi oikeita kortteja sattuneet käteensä, niin huonosti voi elämänpeli kulkea. Tätä peliä on pelattava joukkueena, mutta mistä sen joukkueen saa aikaiseksi, joka pelaa juuri minun pillini mukaan? Yksilölaji tämä elämä on! Minun ja Sinun se on itse kuljettava ja pelattava ja varmuudella tiedämme, pelin joskus päättyvän.

Kaikkeen ei voi vaikuttaa, vaikka haluaisi, sillä elämässä voi kohdata odottamattomia ongelmia, kavalia huolia ja sairautta. Kaikesta huolimatta päivät kuluvat ikääntyessä entistä vinhempaa vauhtia, eikä juuri mitään ehdi saada valmiiksi. Elämässä on hyvä pitää huolta kanssaihmisistä, mutta ei pidä itseäänkään unohtaa.

9 kommenttia:

 1. "Elämä on peli"! Niinhän joku viisas on sanonut. Olemmeko siis vain pelinappuloita, joita joku liikuttelee, vai olisiko sittenkin niin, että itse pelaamme, kuten parhaaksi näemme ja kaikki ratkaisumme vaikuttavat lopputulokseen?! :)

  VastaaPoista
 2. Joillekkin ihmisille elämä varmaankin on peliä, mutta itse en näe sitä sellaisena.
  Mielestäni elämäänsä ei kovin paljoa voi itse vaikuttaa.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni se ei ole peliä vaan matka.

  VastaaPoista
 4. Täällä on vissiin menossa elämän peli ;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä elämä ajoittain peliäkin voi olla, kunhan se ei muodostu elämää tärkeämmäksi asiaksi....

  VastaaPoista
 6. Elämä on yhtä helv...eikun peliä:)

  VastaaPoista
 7. Elämä on niinkuin tuntuu !
  Likkua pitää ja tehdä paljon muutakin vaikka pelata.

  VastaaPoista
 8. Elämä on peliä!

  VastaaPoista
 9. Kyllä se joskus voi olla peliäkin, ainakin joillekkin.

  VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!