Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

1.3.10

Kokemuksia käytetyn auton ostosta


Pidin lyhyen autottoman kauden, joka sattui sopivasti noiden kovien pakkasten ajaksi. Viime viikolla perehdyin nopeasti Jyväskylän käytettyjen autojen tarjontaan. Tuntuu, että niitä on ihan liikaa, mikä aiheuttaa valinnan vaikeutta. Aika monta automyyjää ehdin jututtaa, mutta vain kahta autoa koeajoin, joista toisen ostin.


Aikaisemmin pelkästään uusia autoja ostaneena, käytettyjen kauppa poikkeaa siitä, kuin yö päivästä. Ehkä se johtuu uusien autojen korkeasta katteesta, että asiakas tuntee itseään palveltavan kuin kuningasta. Minäkin, joka olen ostanut peräti 5 uutta autoa, samalta luottomyyjältä, joka on nyt eläkeläinen hänkin.

Käytetyn auton kaupassa lähes kaikki on ostajan omalla vastuulla, jos ei ole tarkka, voi syyttää vain itseään. Kaikkien vakiovarusteidenkaan mukana olo ei tuntunut olevan itsestään selvää. Vaikka auto on kuntotestattu, sittenkään ei mikään korvaa omaa korvaa ja silmiä. Onko kaikkia virheitä edes mahdollista huomata, se selviää aikanaan. Parhaat tiedot ostamastani autosta sain soittamalla sen entiselle omistajalle, joka myös toimittaa minulle autosta puuttuvia varusteita. Puhumalla asiat selviävät, joten uskon saaneeni molempia osapuolia, niin maahantuojan edustajaa, kuin myös minua tyydyttävän autokaupan.

Ainakin sen tästä opin, että kylmimmän talvikauden voin olla ilman autoa, mutta pysyvänä olotilana en autottomuutta jaksa kestää. Hyvä oli myös huomata, miten hyvin paikallisliikenne toimii, vastaisuudessa tulen käyttämään enemmän bussia, vaikka on omakin auto.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home