24.2.24

Ajatuksia -Haastattelu

 

Vanhoja autoja
Olet juuri täyttänyt 15 vuotta ja kolmen vuoden kuluttua saat ajokortin. Voit aloittaa autokoulun, ehkä hieman yli kahden vuoden kuluttua. Jännittävää, eikö?

Mitkä ovat ajatuksesi? Aiotko hankkia auton itsellesi heti, kun saat ajokortin?

Kyllä, hankin vanhan Mercedeksen, ehkä C- tai E-sarjan, pitkäperäisenä. Sisällä mukavat nahkaistuimet. Pääasia, että sen edessä on edelleen ikoninen Mersun tähti.

Miksei pienempi A-sarjan Mercedes?

No, ne ovat vähän kuin "koppimopo" leluautot, haluan jotain näyttävämpää, jotain, joka kääntää päät.

Sitten on yksi tärkeä asia. Paljonko tuollainen auto voi maksaa?

Luulen, että löydän sopivan Nettiautosta, koska vanhat Mercedekset eivät ole niin kalliita. Luulen, että 1-2 tuhannella eurolla saisin vanhan hyväkuntoisen, pienten vikojen kanssa tietysti, mutta sitten se pitäisi korjata itse tai viedä korjaamoon.

Se on aika vanha auto, jos aiot ostaa sen alle kahdella tuhannella eurolla.

Tietysti mallivuosi voisi olla ehkä 1999, joten se olisi melkein 30 vuotta vanha.

Se on vanha auto, joka voidaan rekisteröidä museorekisteriin.

Toki, jos se on silloin jo lähes 30 vuotta vanha, mutta ehkä voisin harkita 2000-luvun autoa. Saatan saada jotain hieman parempaa, jotta se ei ole vain kesäauto, vaan sellainen, joka voi olla tien päällä ympäri vuoden.

Autokoulun voi aloittaa 17-vuotiaana, joten reilun kahden vuoden kuluttua voit aloittaa. Vai opettaako isäsi sinut ajamaan?

No, aloitan luultavasti isän opettamana noista Fiateista ja sitten kun saan vähän kokemusta liikenteessä ajamisesta, voin alkaa katsomaan niitä Mercedeksejä.

Kiitos haastattelusta ja Onnea hankkeelle!



2 kommenttia:

Kerro mielipiteesi!