6.2.24

Popcorn-maissi koristekasvina

 

Maissia
On monia asioita, joita voi kokeilla, minkä vuoksi olen kylvänyt popcorn-maissia isoon kukkaruukkuun. Vaikka maissin siemeniä myydään siemen pakkauksissa, on mahdollista kylvää popcorn siemeniä. Popcornin siementen itävyys voi olla hieman hitaampaa kuin tavallisten maissin siementen, mutta liotin siemeniä jonkun tunnin, sillä se voi nopeuttaa itämistä.

Maissin kasvatus:

Maissi tarvitsee runsaasti auringonvaloa, joten sijoitin ruukun lähelle ikkunaa, jossa se saa itämisen jälkeen vähintään 6 tuntia auringonvaloa päivässä.

Kastelen sumuttamalla säännöllisesti, jotta maa pysyy kosteana, mutta ei märkänä. Liiallinen kastelu voi aiheuttaa juurimätä- ja sienitauteja.

Maissi viihtyy parhaiten lämmössä, joten pidän ruukun sisätiloissa, kunnes yö lämpötilat pysyvät jatkuvasti yli 10 °C. Toukokuussa sitten siirrän ruukun ulos.

Lannoitan maissia typpipitoisella lannoitteella noin kerran kuukaudessa kasvukauden aikana.

Kun maissin varret kasvavat korkeiksi, ne tarvitsevat tukea tuulta vastaan. Käytän naruja ja verkkoa tukirakenteen luomiseen.

Maissin kasvuaika on noin 120 päivää kylvöstä.

Viime kesänä kasvatin maissia muutamissa ruukuissa ja vadeissa, joten luultavasti lisään nytkin ruukkujen määrää myöhemmin keväällä.

Muista, että popcorn-maissi on koristekasvi, eikä se välttämättä tuota siemeniä. Voin kuitenkin nauttia sen kauniista lehdistä ja korkeista varresta, jotka tuovat puutarhaan trooppista tunnelmaa.

Jos päätät kokeilla, toivotan sinulle onnea popcorn-maissin kasvattamiseen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!