14.2.24

Talven taikaa koivukujalla

Pakkanen nipistelee poskia ja lumi narskuu saappaiden alla. Pilvet peittävät auringon ja sataa vähän uutta lunta, nyt on täydellinen hetki talvimaiseman ikuistamiseen.


Pukeudun lämpimästi ja suuntaan kohti lumista koivukujaa. Nikon D5300, on varustettu 18 - 55 mm objektiivilla. Lämmin akku on ladattu. Lämpötila on -10°C. Laukussa on puhdas mikrokuituliina objektiivin puhdistamiseen.

Asetan kameran A-kuvaustilaan, ja säädän ISO-arvon 200:een. Aukon asetan f/8-ja suljinnopeuden valitsee kameran  automatiikka. Haluan kuvata sekä lähi- että laajempia kuvia, joten kokeilen erilaisia ​​kuvakulmia ja sommitelmia.

Käytän kevyttä monopod jalustaa varmistamaan kuvien vakauden. Odotan kärsivällisesti valon ja varjon leikkiä, mutta ei sellaista ole tänään. Kokeilen myös mustavalkoista kuvaustilaa, joka korostaa talvimaiseman tunnelmaa entisestään.

Noin kaksikymmentä kuvaa riittää ja olen olen tyytyväinen saaliiseeni. Olen ikuistanut talven taian koivukujalla ja tallentanut nämä hetket muistoiksi.

Kävelen kotiin lämpimään ja lataan kameran akun. Aloitan innolla kuvien käsittelyn ja talvimaisemien kauneuden jakamista blogissani.

Vinkkejä talven maisemien kuvaamiseen:

Käytän usein manuaalista valotustilaa ja säädän asetukset valaistusolosuhteiden mukaan.
Kokeilen erilaisia ​​kuvakulmia ja sommitelmia.
Otan sekä lähi- että laajempia kuvia.
Kuvaan erilaisia ​​kohteita, kuten puita, lunta ja ihmisiä.
Käytän luonnonvaloa.
Olen kärsivällinen ja odotan valon ja varjon hetkiä.
Pukeudun lämpimästi ja mukavasti.
Kokeilen mustavalkoista kuvaustilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!