4.2.24

Valokuva ei ole vain sattuman tulos

 

Kaikki vanha tieto ei ole vanhentunutta

Valokuvaaja tekee tietoisia valintoja saadakseen täydellisen kuvan. Valokuvaamiseen on lukemattomia tapoja, joista jokainen tarjoaa oman ainutlaatuisen näkökulmansa. Haluan kertoa, että jokainen ottamaani valokuvaa voidaan parantaa. Linssi, etäisyys, aukko, suljinaika, tarkennus, ISO-arvo, valon laatu - kaikki nämä tekijät ovat ratkaisevassa roolissa halutun tunnelman välittämisessä katsojalle, kun käytämme analogista- tai digikameraa.

Takana ovat ajat, jolloin valokuva oli vain sattuman tulos. Voi ei, ystäväni, niin ei ole! Meillä on mahdollisuus hallita kuvien kaikkia puolia. Kameratekniikan perusteet ovat pysyneet ennallaan, mutta valokuvaukseen liittyvä taidot ovat kehittyneet valtavasti. Minulla on hyllyssä aika paljon kirjoja ajalta ennen digiaikaa. Selailen niitä usein, sillä niissä on paljon erinomaisia ajatuksia.

Joten tässä on kysymys: Onko kyse kuvaajan osaamisesta vaiko kameran teknisten ominaisuuksien hallitsemisesta? No, sanon, että se on molempia, eikä valokuvaus ole vain harrastus; se on jännittävä matka. Se on tapa säilyttää muistot ajassa, vangita hetken olemus. Pidän että, se on ehdoton elämysten sarja!

Joten, tartu kameraan, koe jännitystä ja lähdetään kuvalliseen seikkailuun. Valokuvaus ei ole vain kuvien ottamista; se on tunnelmien luomista, tarinoiden kertomista ja muistojen säilyttämistä, jotka kestävät koko elämän. Valmistaudu vangitsemaan maailma minkä tahansa linssin läpi ja antaen intohimon loistaa, pitäen kameraa valmiina myös epäsuotuisissa tilanteissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!