-ja ensi viikolla lihamylly pyörii
Tässä sitä taas ollaan, sunnuntai-iltapäivä ja sormet syyhyävät näppäimistölle. Olin tehnyt ainakin alustavan päätöksen, että en kirjoita blogia aivan joka päivä. Nämä päätökset ovat kuitenkin vähän kuin vanhat tottumukset – niistä on vaikea "poisoppia". En tiedä, kuka tämän termin on keksinyt, mutta se kuvaa hyvin sitä, kun yrittää luopua jostakin tutusta ja turvallisesta. Luopuminen on vaikeaa, vaikka se olisi vain päivittäisestä blogista. Tänään siis kirjoitetaan ja ehkä huomenna sitten pidetään se välipäivä. Konsta Pylkkänen olisi ehkä ollut tyytyväinen, jos hän olisi saanut välipäivän, mutta hänen onnensa olivat "välikädet", jotka tosin kuulostavat vähän konstikkailta.
Aamupäivä meni, enkä ehtinyt seuraamaan ralleja, vaikka kuulin, että Kalle Rovanperä oli pärjännyt hyvin. Hienoa, että matkassa ei ollut kiviä tai muita ongelmia. Se jos mikä on hyvä asia, sillä ralliautoilijan elämä on muutenkin tarpeeksi jännittävää. Onnea voitosta Kallelle!
Minulle sen sijaan koitti tänään oma onnenpäivä: sain lihamyllyn! Siis ihan oikean, 15 vuotta vanhan, mutta ilmeisesti lähes käyttämättömän Bosch MFW1501 -lihamyllyn. En olisi itse raaskinut sellaista ostaa, mutta ilmainen kelpaa aina. Laitteen käyttöön ottaminen vaatii pientä tutustumista, sillä ensin piti huolella lukea manuaali. Mutta nyt se on siinä, keittiönpöydällä. En vielä tiedä, mitä sillä teen, mutta eiköhän sillä jotain saada aikaiseksi. Ehkä jo alkavalla viikolla teen jotain herkullista.
Onpa se hauska sana, lihamylly. Se kuulostaa siltä, että sen pitäisi pystyä murskaamaan mitä tahansa, mutta todellisuudessa se vain tekee jauhelihaa. No, toivottavasti se suoriutuu siitäkin tehtävästä kunnialla. Ehkä tämä laite on avain uusiin kulinaarisiin seikkailuihin.
Mitä luulet? Otan mieluusti vastaan ehdotuksia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mielipiteesi!