27.5.24

Eläkkeellä – edullisia kulttuurielämyksiä

Yksi parhaista tavoista rikastuttaa arkea on kokea kulttuuria sen monissa muodoissa. Useissa paikoissa on tarjolla alennuksia ja etuja eläkeläisille, jolloin he voivat nauttia kulttuurista kohtuulliseen hintaan. Eläkeläisille on tarjolla runsaasti mahdollisuuksia nauttia kulttuurista. 

Kulttuuria verkossa: Internet tarjoaa runsaasti kulttuuritarjontaa ilmaiseksi tai edullisesti. Esimerkiksi Yle Areenan kautta voit katsoa ja kuunnella erilaisia ​​kulttuuriohjelmia. Monet museot ja teatterit tarjoavat myös virtuaalisia näyttelyitä ja esityksiä verkkosivuillaan.

Elokuvat: Finnkino tarjoaa eläkeläisille 30 % alennuksen arkisin normaalin lipun hinnasta ennen klo 17 alkaviin näytöksiin. Muina aikoina alennus on 20 %. Myös monet muut elokuvateatterit tarjoavat samanlaisia ​​alennuksia.

Museot: Monet museot tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn tai huomattavasti alennettuja lippuja eläkeläisille. Esimerkiksi eläkeläisille on ilmainen sisäänpääsy tiistaisin Ateneumin taidemuseossa. Tietoa eläkeläisten museoiden alennuksista löytyy museoiden verkkosivuilta. Museokortti, jolla pääsee Suomen useimpiin museoihin (noin 360). Hinta79 euroa vuodessa, tuntuu vähän liian kalliilta, jos/kun museokäyntejä ei kuitenkaan tule vuoden mittaan kovin montaa.

Teatterit: Teatterit tarjoavat alennuksia eläkeläisille. Tietoa eläkeläisten teatterialennuksista löytyy teatterien sivuilta tai teatteriyhdistysten sivuilta.

Kulttuuriluotsi: Jos et ole varma, mistä löytää itsellesi sopivia kulttuurielämyksiä, voit kääntyä kulttuurioppaan puoleen. Kulttuuriluotsit auttavat eläkeläisiä löytämään sopivan kulttuuritarjonnan ja osallistumaan kulttuuritoimintaan.

Muita kokemuksia: Eläkeläisille on tarjolla monia muita edullisia kokemuksia esimerkiksi konsertit. Monet matkatoimistot tarjoavat matkoja ja risteilyjä erityisesti eläkeläisille. Myös kuntokeskuksissa ja urheiluseuroissa on usein erikoistarjouksia eläkeläisille.

LINKKI; Senioreilla on monia mahdollisuuksia tutustua ja nauttia kulttuurista.  

1 kommentti:

  1. Anonyymi28.5.24

    Onko museokortti yhtä kallis eläkeläisille?Vai olisiko edullisempi?

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!