3.5.24

Uuden oppiminen

Ei hiki otsalle, vaan hymy huulille!


Mitä tulee valokuvaamiseen ja tietokoneiden parissa puuhastelemiseen, meidän on jatkuvasti opittava jotain uutta. Ohjelmat päivitetään ja uusia ominaisuuksia lisätään. Jopa tekoäly vaatii uusia toimintatapoja. Jos päivität oheislaitteen, se vaatii myös uuden oppimista. Kaikki tietokoneohjelmat ovat niin laajoja, että niiden parempi hallinta on mielekästä, mutta se ei tapahdu sormen napsautuksella - se vaatii oppimista. Uuden oppiminen voi joskus tuntua mammutti tehtävältä. Loputon määrä tietoa ja loputtomilta tuntuvat harjoitukset voivat lannistaa kokeneen sankarin. Mutta älä pelkää, apua on saatavilla! Seuraavien vinkkien avulla uuden oppimisesta voi tulla jopa nautinnollinen seikkailu.


Viisi pointtia:

1. Älä jää jumiin tiedon ja ominaisuuksien valtavasta määrästä! Pilko oppiminen pieniin, helposti sulaviin osiin. Keskity yhteen asiaan kerrallaan ja anna itsellesi aikaa ymmärtää ja sisäistää se. Muista, jokainen askel eteenpäin on voitto!

2. Harjoittelu tekee oppimisesta pysyvää. Älä pelkää toistaa samaa asiaa useita kertoja. Mitä enemmän teet, sitä paremmin sen opit. Ajattele oppimista kuin taitava jonglööri: kun harjoittelen enemmän, sitä helpompi on pitää pallot ilmassa.

3. Virheitä sattuu kaikille, mutta älä lannistu, jos asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Epäonnistuminen on osa oppimisprosessia, ja se auttaa sinua kasvamaan. Muista, että jopa Thomas Alva Edison epäonnistui tuhansia kertoja ennen toimivan hehkulampun keksimistä.

4. Nauti jokaisesta pienestä menestyksestä! Kun opit jotain uutta tai saavutat tavoitteen, käytä hetki juhlimiseen. Palkitse itsesi! Menestyksen ilo antaa sinulle motivaatiota jatkaa eteenpäin.

5. Älä juutu teoriaan! Käytä oppimaasi käytännössä aina kun mahdollista. Mitä enemmän käytät uusia tietoja tai taitoja, sitä paremmin ne jäävät pysyvästi mieleesi. Ajattele oppimista työkaluna ratkaista ongelmia ja saavuttaa omasi.

1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!