31.5.24

Joskus se naurattaa, kun kaverilla on toivoton olo


Maailma on täynnä vastakohtia, ja välillä tuntuu, että me kaikki tasapainottelemme jossain kahden ääripään välissä. Toisinaan nämä vastakohdat voivat aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta useammin ne tarjoavat meille aiheen naurulle ja joskus kevyelle pilkalle.

Otetaanpa esimerkiksi yönukkuja ja yökukkuja. Nämä kaksi ryhmää elävät aivan eri tahdissa, ja heidän kohtaamisensa voivat olla varsin koomisia. Yönukkuja herää virkeänä aamun sarastaessa, kun taas yökukkuja vasta silloin kun muut haukkaavat aamupalansa. Yönukkuja ihmettelee yökukkujan kykyä valvoa myöhään yöhön, kun taas yökukkuja ihmettelee, miten yönukkuja voi herätä niin aikaisin. Nämä erilaiset rytmit voivat johtaa hauskoihin väärinymmärryksiin ja kommelluksiin.

Tai sitten hitaat ja nopeat. Hitaat ihmiset nauttivat kaikessa rauhallisuudesta, kun taas nopeat ihmiset suorittavat puuhiaan tehokkaasti ja nopeasti. Hidas saattaa jäädä jumiin nopean vauhdissa ja turhautua, kun taas nopea saattaa hermostua hitaan tahtiin. Mutta lopulta he molemmat oppivat toisiltaan ja löytävät tasapainon.

Ja näin se jatkuu läpi äärettömän listan: musta ja valkoinen, boheemi tai siisti, ravintola- ja kotiruoka, viini tai olut, matkustaminen vai oma koti, liikunta ja löhöily, huolehtiva ja huoleton veikko, pihistäjä ja törsääjä. Jokainen vastakohta tuo elämäämme oman mausteensa ja tarjoaa aihetta hauskoille tarinoille ja vitseille.

Joten nautitaan näistä vastakohdista ja nauramme niille. Elämä olisi paljon tylsempää, jos kaikki olisimme samanlaisia! Erilaisuus tekee meistä ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia. Ja lopulta, useimmiten nämä vastakohdat täydentävät toisiaan ja tekevät elämästä rikkaamman.

Joskus voi tällaistakin ajatella tai ainakin niissä on omakohtaista pohtimisen aihetta! 


1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!