26.5.24

Nyt on paras aika lähteä

Luonto kutsuu

Tänään aurinko paistaa, linnut laulavat ja puiden lehdet ovat avautuneet. Ei ihme, että monet meistä ovat menossa ulos nauttimaan luonnosta. Mutta milloin hyttyset ja muut ärsyttävät ötökät tulevat pilaamaan matkan?

Hyttyset ja kärpäset alkavat häiritä yleensä toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa. Ne ovat aktiivisimpia aamulla ja illalla, joten jos haluat välttää puremat, paras aika olla luonnossa on päivällä.

Mutta älä anna hyttysten estää sinua nauttimasta luonnosta! On monia tapoja suojautua niiltä, ​​kuten hyönteiskarkotteiden avulla, pitkien hihojen ja housujen käyttäminen sekä hyttysverkko. Älä mene ahon laitaan ilman paitaa, jos haluat välttää pistoksia ja puremia.

Jos haluat oppia lisää luonnosta ja sen eläimistä, luonto-oppaat ja -kirjat ovat erinomainen apu kiinnostuksen lisäämiseen. Ne antavat tietoa kasveista, hyönteisistä, linnuista ja kaloista ja niiden tiedoista ​​on hyötyä sekä rannalla että metsässä. Kirjoja kannattaa selata, vaikka et olisikaan menossa metsään, sillä ne avaavat ovia uuteen maailmaan ja auttavat näkemään luonnon kauneuden uudella tavalla. Kirjoja löytyy kirjastoista, kirpputoreilta, ja googlaamalla löytyy myös tietoja. Puhelimeen saa myös monenlaista appia.

Lähin metsä tai puisto on usein aivan nurkan takana, joten luontoelämyksiä ei tarvitse etsiä kaukaa. Muista, että on hyvä etsiä lisätietoa joistakin metsässä kohtaamistasi kasveista, hyönteisistä, linnuista ja kaloista. Se tekee matkasta entistä mielenkiintoisemman ja palkitsevan. Minulla on mukana aina luonnossa kamera ja monopodi, usein myös mato-onki. 


2 kommenttia:

Kerro mielipiteesi!