8.5.24

Onko totta, että nauru pidentää ikää?

Tiedemiehet kiistelevät siitä, mutta uskon, että onnellisuus tekee elämästä nautinnollisempaa! Ja kukapa ei haluaisi elää pidempään ja onnellisempaa elämää? Mutta mikä saa meidät nauramaan? Se on vaikea kysymys. Mikä on hauskaa yhdelle, ei välttämättä ole hauskaa toiselle. Jotkut ihmiset pitävät vitseistä, kun taas toiset pitävät hauskoista tarinoista. Jotkut nauravat helposti, kun taas toiset tarvitsevat hieman enemmän apua. Stand-up-komiikka voi olla hauskaa tai ei, sillä esityksissä on paljon vaihtelua. Entinen Miss Suomi (2016) Shirly Karvinen tekee nimeä stand-up-komiikassa, joten voisi olla hauskaa mennä kuuntelemaan häntä. Ehkä menenkin?

On muutamia asioita, jotka saavat useimmat ihmiset nauramaan:

Kun jotain odottamatonta tapahtuu, se voi olla hauskaa. Esimerkiksi jos joku kaatuu koiran kanssa, se voi olla hauskaa (kunhan kukaan ei loukkaannu).

Väärinkäsitykset, kun joku sanoo tai tekee jotain väärin, voivat olla hauskoja. Esimerkiksi, kun joku tilaa keitettyä kanaa ravintolassa ja saa keitettyä, mutta kylmää kanaa, se voi olla hauskaa.

Fyysiset onnettomuudet: Kun joku kompastuu ja kaatuu tai törmää seinään, se voi olla hauskaa (niin kauan kuin kukaan ei loukkaannu). Muistan, kun naapurin mies laittoi pussin pässin päähän ja yritti saada oinasta puskemaan sarvillaan seinään , mutta lopulta mies jäi pässin sarvien ja seinän väliin. Se oli onnettomuudesta iloa parhaimmillaan, kun olin sen Pässin puolella!

Naurun lisäksi positiivinen ajattelu voi pidentää ikää. Kun keskitymme elämäämme hyvään, tunnemme olomme onnellisemmaksi ja terveemmiksi. Mutta kuinka löytää enemmän iloa elämästä?

Ajan viettäminen ystävien ja perheen kanssa on yksi parhaista tavoista löytää iloa elämästä. Tee asioita, joista pidät, kuten harrastukset, matkustaminen ja uuden kokeileminen. Minulla on kuuntelussa äänikirja: "Suuri vitsikirja", jossa on vitsejä blondeista Pikku-Kallen seikkailuihin ja pappisvitseistä poliitikkojen edesottamuksiin.  Kuuntelen sitä iltaisin, enkä kyllä nukahda ennen kuin uniajastin katkaisee kirjan toiston!  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!