14.5.24

Radion kuuntelun aktivointi ajatuksia

 Radion kuuntelu on vähentynyt viime vuosina useista syistä. Teknologian kehitys on tuonut mukanaan uusia media kanavia, kuten suoratoistopalvelut, podcastit ja äänikirjat, jotka kilpailevat radion kuuntelun ajasta. Myös elämäntapa on muuttunut, ja meillä eläkeläisillä on nykyään vähemmän aikaa istua kotona ja kuunnella radiota.

Miksi ja mitä syitä, kun radion kuuntelu on päässyt vähenemään?

Suoratoistopalvelut, kuten Spotify, mutta myös paikalliset radioasemat tarjoavat laajan valikoiman musiikkia ja podcasteja, joita voi kuunnella milloin tahansa ja missä tahansa. Myös sosiaalisen median alustat, kuten YouTube, ovat syrjäyttäneet radiota osana viihdetarjontaa.

Nykyään ihmisillä on kiireinen elämäntapa, joten ehkä on jotakin tärkeämpää, kuin käyttää aikaa istua kotona ja kuunnellen radiota. Monet kuuntelevat radiota autossa tai matkoilla, mutta kuunteluaika on paljon lyhyempi kuin aiemmin.

Salora Ortoperspecta 3000 (ikä 62 vuotta)
Radio on verrattain vanha teknologia, eikä se ole kehittynyt yhtä nopeasti kuin uudemmat mediakanavat. Vanhanaikaiset radiot, eivät tue nykyajan uusia ominaisuuksia. Minulla on vuonna 1972 ostamani Salora Ortoperspecta 3000 radio (62v.), jonka kondensaattorit ovat varmaan syynä, ettei se toimi enää kunnolla. Viime lauantaina kävin Petäjäveden puhelin- ja radio museolla, jossa keskustelin tällaisen nyt jo harvinaisen laitteen huoltamisesta. Ehkä kyselen entisöinnin kustannusarviota, joistakin alan liikkeistä?

Haluan aktivoitua kuuntelemaan enemmän radiota

On olemassa monia erilaisia radiokanavia, joten on tärkeää löytää kanava, joka tarjoaa sisältöä, josta olisin kiinnostunut. Voin kokeilla erilaisia kanavia tai etsiä verkossa suosituksia.

Voin kuunnella radiota, kuntosalilla treenatessa tai tehdessäni pihapuuhia. Voisin käyttää radio sovellusta puhelimessa tai tabletissa, jotta radiota voi kuunnella bt. kuulokkeilla missä tahansa.

Voisin liittyä johonkin radio yhteisöön, sillä monilla radiokanavilla on verkkoyhteisöjä, joissa voi keskustella muiden kuulijoiden kanssa ja saada tietoa uusista ohjelmista ja tapahtumista.

Paikalliset radioasemat tarjoavat ehkä mielenkiintoista sisältöä, jota ei ole saatavilla muualta.  Perinteisen radiolähetyksen lisäksi on olemassa myös muita radio formaatteja, kuten DAB+-radio, Internet radio ja Tekoälyradio. Nämä formaatit tarjoavat usein laajemman valikoiman ohjelmia ja myös parempaa äänenlaatua.

Radion kuuntelu on käyttökelpoinen tapa pysyä ajan tasalla uutisista, kuunnella musiikkia ja viihtyä. Kokeilemalla voisin löytää uusia tapoja kuunnella radiota ja nauttia kaikesta siitä, mitä se tarjoaa. Radion kuuntelu olisi myös tapa rentoutua. Kun kuuntelen radiota, voisin keskittyä musiikkiin tai ohjelmaan ja unohtaa kaikki muut asiat. Tämä olisi hyvä tapa vähentää stressiä.

Lisäksi radiota kuunnellen voi oppia uusia asioita. Monet radio-ohjelmat käsittelevät ajankohtaisia ​​tapahtumia, historiaa, tiedettä, kulttuuria ja politiikkaa sekä muita mielenkiintoisia aiheita. Kuuntelemalla radiota voisi laajentaa tietämystä ja oppia joitakin uusia asioita.

Radion kuuntelu on hyvä tapa pysyä ajan tasalla. Pistää miettimään! Ehkä teen jotakin?? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!