13.5.24

Kantapään kautta oppii

 Ajattelen viime kertaa, kun epäonnistuin jossain. Ehkä en saavuttanut haluamaani tavoitetta tai ehkä tein virheen, jolla oli huonoja seurauksia.
Tänään esimerkiksi naulasin sinitiaiselle pönttöjä. Leveä 150 mm lauta oli niin vääntynyt kuivumisesta, että se näytti päreeltä. Naputtelin naulan laudan keskelle, kun kiinnitin pohjaa linnunpönttöön. Molemmat sivuseinät halkeilevat. Minun piti aloittaa alusta, sahata uudet laudat ja olin nyt varovaisempi.

Olipa tilanne mikä tahansa, on tärkeää sallia itselle kokea pettymystä ja turhautumista. Nämä tunteet ovat luonnollisia osia elämää. Mutta kun olet käsitellyt nämä tunteet, on aika keskittyä siihen, mitä olet oppinut kokemuksesta.

Siipisuoja sinitiaisen perheelle!
Mitä tein väärin? Ehkä suurin virhe oli rutikuivan laudan käyttö pöntön materiaalina. Miten voin välttää saman virheen tulevaisuudessa? Mitä voin tehdä parantaaksesi suorituskykyä seuraavalla kerralla? Kun keskityn oppimiseen virheiden pohtimisen sijaan, olen askeleen lähempänä onnistumista.

On tärkeää muistaa, että kukaan ei ole täydellinen. Jokainen tekee virheitä. Tärkeintä on oppia niistä ja jatkaa eteenpäin. Jos uskomme epäonnistumisen välttämättömäksi oppimiselle, alamme suhtautua haasteisiin positiivisemmin. Lopetamme epäonnistumisen pelkäämisen ja alamme nähdä sen mahdollisuutena oppia ja kasvaa. 

Epäonnistumisia ei ole olemassa, on vain erilaisia tuloksia, kuten tässä esimerkissä, sillä sain todella kuivaa sytykettä saunan kiukaaseen. 


2 kommenttia:

Kerro mielipiteesi!