18.5.24

Musiikki ei kun paranee vanhetessaan

Lähde musiikilliselle aarteenetsinnälle kirpputoreille ja valmistaudu hämmästymään! Kirpputorit ovat kuin piilotettuja helmiä, täynnä yllätyksiä ja herkkuja, jotka odottavat löytämistä. Vanhojen kasettinauhojen seasta ei koskaan tiedä, millaisiin musiikillisiin aarteisiin voi törmätä. Se on kuin musiikin aikakone, joka vie sinut takaisin vanhoihin hyviin aikoihin jo pelkällä löydöllä.

Innokkaana kirpputori keräilijänä olen vuosien varrella tehnyt hyviä ja jännittäviä löytöjää. Kerran törmäsin muutamaan Olavi Virta c-kasettiin, ja sanonpa vain, että olin hurmioitunut! Se oli kuin olisi löytänyt palan nuoruudestani, jonka luulin kadonneen lopullisesti. Ja sitten oli vielä se kerta, kun löysin Irwin Goodmanin kasetin - täysin piilotettu helmi. Musiikki oli niin lumoavaa, että tuntui kuin olisin löytänyt musiikillisen aarteen. He jotka eivät enää levytä ovat keräilylistan suosikkeja.

Kirpputorit eivät ole vain ostospaikkoja, vaan paikkoja, joissa voi paeta ja uppoutua menneisyyteen. Vanhojen CD-levyjen kuunteleminen tuntuu kuin matkalla muistojen polulle, joka tuo mieleen unohdettuja hetkiä ja tunteita. Vaimoni ja minä rakastamme kuunnella kirpputorilöytöjä hyvillä äänentoistolaitteilla, ja joskus jopa siivoamme matot tanssijuhlien tieltä. Se on kuin tuulahdus menneisyydestä, joka ei vanhene koskaan.

Ja mikä parasta? Vanhan musiikin ei tarvitse rikkoa säästöpossua, sillä CD-levyjen hinnat ovat alkaen 20 senttiä, joten voit kartuttaa kokoelmaa säästeliäästi. Minulla on tiukka sääntö - jos äänite maksaa yli 5 euroa, se jää yleensä ostamatta. Mutta hei, se ja kaikki muu, kuuluu keräilijän jännitykseen!

 

1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!