8.10.25

Viesti sytytti Idean:

 

Keiteleen  antimet kotikeittiössä


Ossi kertoi WhatsAppissa käyneensä maanantaina Stadin Silakkamarkkinoilla Helsingissä.

 "Stadin Silakkamarkkinat on yksi Suomen vanhimmista yleisötapahtumista, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. Silakkamarkkinat on vuosien mittaan muuttunut kaupunkilaisten ruoanhakumatkasta syyskauden tunnelmalliseksi virstanpylvääksi, jossa yhdistyvät Helsingin merellinen perinne ja moderni ruokakulttuuri. Stadin Silakkamarkkinat tarjoaa syksyisen makumatkan pohjoisen meren antimien pariin eläväisessä markkinatunnelmassa."

Ossi kertoi, miten hienoja, erilaisia kalatuotteita oli tarjolla. Ihan siinä tuli vesi kielelle. Helsinkiin on niin pitkä matka, ettei sinne tule lähdettyä ruokaostoksille, mutta idea jäi kuitenkin itämään.

Tänään kun kävin paikallisessa marketissa, ostin perattua Keiteleen muikkua, josta poistin ruodon ja valmistin etikkaliemen runsailla mausteilla – etenkin valkosipulia ja pippureita – sekä hunajaa sopivasti. Nyt tuo mukautettu ”suutarinlohi” saa tekeytyä jääkaapissa pari vuorokautta, jonka jälkeen se on varmaan ainakin lähes yhtä hyvää kuin Ossin Silakkamarkkinoilta ostama herkku.

Niin se vain joskus käy: idea lähtee pienestä kipinästä! Ehkä seuraavalla kerralla teen suutarinlohta silakoista, joka on tuon herkun perinteinen raaka-aine.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!