5.4.24

Häirikkömarkkinoijien tulva

Katson  asiaa "Mielensäpahoittajan" näkökulmasta

Tuomas Kyrön luoma "Mielensäpahoittaja" on valloittanut meidän iäkkäämpien suomalaisten sydämet humoristisella ja samalla arkisella kuvauksellaan vanhemman miehen turhautumisista nykymaailman ilmiöihin. Yksi näistä ilmiöistä on häirikkö markkinoijien toiminta, he joka tunkeutuvat ihmisten yksityisyyteen ja häiriten heidän rauhaansa.

Mielensäpahoittajalle, kuten monille muillekin, puhelinmyyjien soitot ja ovelta ovelle kiertävät myyjät ovat kiusankappaleita. He tunkeutuvat kutsumattomina yksityisyyteen, arkeen ja yrittävät tyrkyttää tuotteita tai palveluita, joita ei ole pyydetty, ei tilattu. Tämä herättää minussa turhautumista, vihaa ja jopa pelkoa, olenhan jo lähes kahdeksankymppinen, ja haavoittuvainen tällaiselle tyrkytykselle.

Mielensäpahoittajana näen tässä ilmiössä syvemmänkin ongelman. Se on yksityisyyden ja rauhan katoaminen. Markkinoijat tunkeutuvat, kotiini, ja yrittävät hyötyä ikääntyneiden heikkouksista. Tämä rikkoo perusoikeutta olla rauhassa ja päättää itse omista asioista.

Minun kuten myös mielensäpahoittajan ratkaisu tähän ongelmaan on yksinkertainen: Vastustan! Kyky sanoa suoraan ja pelotta näkemykseni häirikköjen markkinoinnille on oikeus joka antaa toivoa muillekin, jotka ovat kyllästyneet tähän ilmiöön.

Mielensäpahoittajan hahmo nostaa esiin tärkeän kysymyksen: Kuinka paljon yksityisyyttä ja rauhaa meillä on oikeus vaatia? Markkinoijien toiminta on uhka tälle oikeudelle, ja meidän on oltava valmiita puolustamaan sitä.

Mielensäpahoittajan sanoin: "Ei se ole kivaa, kun joku tunkee ovesta sisään ja alkaa tyrkyttää tavaraa tai palvelua. Se ei ole kivaa, kun puhelin soi ja joku yrittää myydä jotain, jota ei ole edes pyydetty." Ainakin toistaiseksi osaan itse tilata apua, kun sitä tarvitsen ja tiedotusvälineistä löytyy lähipalvelut joihin voimme olla yhteydessä, kun niitä tarvitaan.

On aika sanoa "Ei!" lehtimyyjille ja muille puhelin markkinoijille ja puolustaa omaa oikeutta yksityisyyteen ja rauhaan. Mielensäpahoittaja on minulle tässä vastustamisen roolimalli. 

1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!