17.4.24

Miksi harakka nauraa

Kevään odotus puuduttaa. Kalenterin mukaan kevät on saapunut, mutta kun astuu ulos, tuntuu, että se ei ole vielä täällä. Lumi on sulanut ja aurinko paistaa, mutta yöllä on edelleen pakkasta. Myös ensi viikon ennuste näyttää kylmältä. Onko tämä joku vitsi, myöhäinen huhtikuun pila?

Mutta älä pelkää, kevät tulee lopulta. Luonto herää eloon, linnut laulavat, päivät pitenevät ja aurinko lämmittää meitä. Pian voimme nauttia ulkoilusta ja pukeutua kevyemmin.

Kevään odottaminen voi olla turhauttavaa. Haluamme vain nauttia kaikesta sen tuomasta hyvyydestä. Haluamme istua ulkona makkaroita grillaten ja olutta siemaillen. Haluamme kävellä metsässä ja kuunnella lintujen laulua, mutta nyt ainoat laulavat linnut on pihan naurava harakka pariskunta ja järvellä mekastavat joutsenet.

Kesä on vielä melko kaukana. Meidän on kestettävä viikko - pari pakkasia ja pohjoistuulen viimaa. Kai se on sen arvoista. Kun kevät ja kesä vihdoin saapuvat, vihreys on vieläkin rehevämpää.

Viisi pointtia kevään odotuksesta:

  1. Muistuta itseäsi, että kevät tulee. Katso kuvia keväisistä maisemista tai lue kirjoja keväästä.
  2. Tee jotain keväistä. Kylvä siemenet ruukkuihin, tarkista ja valmistele kevät- ja kesä varusteesi. Voit jopa lisätä jotain uutta pihalle tai puutarhaan keväisin ajatuksin.
  3. Vietä aikaa ulkona. Mene kävelylle, vaikka sää olisi tuulinen ja kolea.
  4. Ole kärsivällinen. Kevät ei tapahdu yhdessä yössä. Se on vuosittainen prosessi, joka vie aikaa.
  5. Kevät on tulossa, joten nautitaan se odotuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!