20.4.24

Ikivanha tarina

Aurinko paistoi rannalla kolmen miehen kävellessä hiekkaa pitkin. Yhden miehen jalka osui johonkin kovaan ja kylmään metalliin. He löysivät lampun ja puhdistivat sen, joka oli osittain hautautunut hiekkaan. Kun he hankasivat lampun pintaa, savupilvi purskahti ulos lampusta paljastaen lampun majesteettisen hengen.

"Olet löytänyt harvinaisen lampun", henki ilmoitti syvällä äänellä. "Voin täyttää teistä jokaiselle yhden toiveen. Käytä sitä viisaasti."

Ensimmäinen mies, jolla oli jo kaikki mitä hän halusi, pohti hetken. "Haluan olla kymmenen kertaa älykkäämpi kuin nyt", hän sanoi hetken mietittyään. Pian lamppu välähti ja miehen silmät kirkastuivat. Hän oli saavuttanut älykkyyden uuden tason, ja hänen mielensä oli täynnä uusia ideoita ja ajatuksia.

Toinen mies, joka nyt kadehti ensimmäisen miehen älykkyyttä, hymyili luottavaisesti. "Haluan olla tuhat ja yhdeksän kertaa häntä älykkäämpi", hän toivoi. Lamppu välähti jälleen, ja toisen miehen älykkyys kasvoi uskomattomalle tasolle. Hän ylitti helposti ensimmäisen miehen ja nauroi tyytyväisenä.

Kolmas mies katseli kahta ystäväänsä mietteliäänä. "Minulla on vain yksinkertainen toive", hän sanoi lopulta. "Haluan olla tuhat kertaa älykkäämpi kuin he molemmat yhteensä." Lamppu välähti useita kertoja, ja mies tunsi virtauksen koko kehossaan. Hän oli saavuttanut valtavan viisauden ja ymmärryksen tason.

Mutta nyt hämmennys levisi hänen ja kavereiden kasvoille. Hän tunsi jotain outoa koko kehossaan. Katsoessaan alas hän tajusi, että paljon hänen ruumiissaan oli muuttunut. Hän oli nyt nainen! "Mitä ihmettä tapahtui?!" hän huudahti.

Lampun henki nauroi. "Toteutin vain toiveesi ", henki sanoi. "Nyt olet tuhat kertaa älykkäämpi kuin molemmat ystäväsi yhteensä. Ja kuten tiedät, äly ja naisen logiikka kulkevat käsi kädessä."

Kolmas mies pohti uudessa ruumiissaan, oliko hän sittenkin tämän kolmikon tyhmin?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!