2.4.24

Kaunis huhtikuu

Huhtikuu, kuukausista tuo kevään kaunis lapsi, syntyi vihdoin kylmän talven jälkeen. Se on kuukausi, joka on täynnä elämää ja toivoa. Luonto herää talviunesta ja puhkeaa kukkaan. Linnut laulavat iloisesti ja aurinko paistaa lämpimämmin. Auringon lämmön vaikutus näkyy toivottavasti myös sähkölaskussa, joka oli talven kuukausina eläkeläisen tilipussin kauhistus.

Huhtikuu on myös uuden alun kuukausi. Koululaiset odottavat kesälomaa, seinän varret sulavat. Viime vuosisadan puolivälissä se oli "seinäplatkun" ja muiden keväisten pelien ja leikkien aikaa. Monilla meillä on uusia suunnitelmia ja unelmia kesälle ja kauemmas tulevaisuudelle. Se on aika, jolloin kaikki on mahdollista.

Huhtikuun kauneus näkyy luonnossa, kun puiden silmut alkavat vihertää ja kukat puskevat maasta esiin. Pelloille istutetaan perunaa ja kylvetään jo viljaa. Kuukauden lopulla puutarhoissa ja piloille istutetaan taimia. Ilmassa on kevään tuoksua ja kaikkialla on elämää. Linnunpöntöissä asuvien tintti perheiden elämä on vilkasta. Vielä huhtikuussa puihin nostettuihin uusiin pönttöihin tulee kesällä ensimmäiset asukkaat. 

Huhtikuu on myös toivon kuukausi. Se on aika, jolloin ihmiset uskovat tulevaisuuteen ja odottavat parempia aikoja. Miten Venäjän hyökkäys Ukrainaan tulee jatkumaan, kun kolmas sotakesä on siellä alkamassa? Huhtikuu on kuukausi, jolloin kaikki on mahdollista ja kaikki unelmat voivat toteutua.

Huhtikuun kauneus ja toivo inspiroivat. Se on kuukausi, jolloin ihmiset ovat onnellisia ja iloisia. Se on kuukausi, jolloin elämä on kaunista. Valokuvaajana minulle kevään tulo tuo jälleen vanhat kuvausaiheet uusina ja värikkäinä, joten kamera voi laulaa lintujen keralla.

Huhtikuun kauneutta ja toivoa:

  • Lumipeitteiset maisemat sulavat ja paljastaen maan alta vihreän ruohon.
  • Muuttolinnut palaavat talvehtimis alueiltaan ja täyttävät luonnon laulullaan.
  • Pienet kukat, kuten sinivuokot ja leskenlehdet, avaavat kukkansa.
  • Vietämme enemmän aikaa ulkona ja nautimme auringonpaisteesta.
  • Puutarhoissa ja pihoille istutetaan uusia kukkia ja kylvetään vihanneksia.
  • Työssä käyvät suunnittelevat kesälomiaan


1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!