1.4.24

Onko tämä totta vai ...

Huijausta? Heräsin tänä aamuna hämmentyneenä. Ulos katsoessa näkyvyys oli rajoittunut ja kaikki peittyi harmaan utuverhon taakse. Oliko se sumua vai usvaa? Aprillipäivän pilaa vai todellinen kevään oikku?

Mietin hetken, uskaltaisinko astua ulos ovesta. Ehkä se oli vain harha, sumu, joka haihtuisi pian auringon noustessa. Mutta ehkä se olikin usvaa, petollinen harha, joka johtaisi minut suoraan aprillipäivän pilaan.

Varovasti avasin oven ja kurkistin ulos. Ilma oli viileää ja kostea, ja harmaa utu kietoi kaiken taakseen. Kuulin kaukaa lintujen laulua, mutta nekin tuntuivat hukkuvan utuverhon sisään.

Päätin ottaa riskin ja lähdin ulos. Jokaisella askeleella jännitys kasvoi. Oliko se totta vai huijausta? Oliko tämä osa aprillipäivän pilaa?

Nyt kun päivä on puolessa utu alkaa hälvetä. Auringon säteet tunkeutuvat harmaan verhon läpi ja maalaavat maiseman kullankeltaiseksi. Huomasin, että maa oli osittain paljas ja lumi on alkanut sulaa. Kevät oli todella tullut, vaikka se olikin alkanut hassulla tavalla.

Aprillipäivän aamusumu ei ollut vain harha, vaan kevään lupaus, joka oli piiloutunut utuverhon alle. Vaikka Vappuna voisi vielä tulla lunta, tiedän, että kevät oli vihdoin täällä.

Muistathan, että aprillipäivänä kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Ole varovainen uskomasi suhteen ja pidä pilke silmäkulmassa!

Aprillipäivän aamu

1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!