19.4.24

Käden ojennus

 Yhteisömme on täynnä hätäileviä ihmisiä, jotka jatkuvasti kiirehtivät omia asioitaan. Harvoin käytämme aikaa pysähtyä ja miettiä, kuinka voisimme tuoda iloa jollekin toiselle. Pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus!

Kerran, kun otin ostoskärryä marketissa, näin iäkkään naisen, jolla ei ollut oikeaa kolikkoa. Epäröimättä tarjosin hänelle oman kärryni. Nainen oli niin kiitollinen, hänen hymynsä lämmitti koko päiväni.

Olen usein auttanut vanhuksia- ja muita tietokone- tai puhelin ongelmissa. Ohjaan, mutta en koske heidän laitteisiinsa. Näin tehdessään he itse oppivat hallitsemaan tekniikkaa ja luottavat ehkä paremmin käyttöoppaaseen.

Nämä ovat vain pieniä esimerkkejä siitä, kuinka pienet teot voivat olla merkittäväksi avuksi. Elämä on muutakin kuin vain itsestään huolehtimista. Se tekee muiden elämästä hieman helpompaa ja mielekästä.

Älä siis odota liian kauan! Tee tänään jotain hyvää. Se voi olla pieni palvelus ystävälle, ystävällinen sana tuntemattomalle kuntosalilla tai apua apua tarvitsevalle. Muista, että ilon tuominen muille tuo ilon omaan elämääsi. Ja kuka tietää, ehkä jonain päivänä sinä itse tarvitset vähän apua!

Muista, että onnen luominen ei aina vaadi suuria eleitä. Yksinkertainen ele, kuten hymy tai auttava käsi, voi piristää jonkun tutun tai tuntemattoman päivää. Ja kun autat muita, autat ja opit samalla itsestäsi. On todistettu, että hyvien tekojen tekeminen parantaa mielialaa, vähentää stressiä ja jopa kohentaa itsetuntoa.

Joten älä pelkää ojentaa kätesi. Maailma tarvitsee enemmän ihmisten huomaavaista auttamista!

Ps. Miksi herrasmiehet istuvat bussissa yleensä silmät kiinni teeskennellen nukkuvansa?
- koska he eivät kestä katsoa, kun naiset seisovat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!