14.4.24

Metsässä on kevät

Kevät on vihdoin saapunut myös Keski-Suomeen. Lumi on sulanut lähes kokonaan ja sammal ja ruohon- ja muiden kasvien versot on näkyvissä. Luonnossa liikkuminen on nyt helpompaa ja nautinnollisempaa, kun ei tarvitse varoa liukkaita polkuja ja syviä lumipeitteitä.

Joutsenet ovat palanneet lahdelle ja liukuvat sulavien vesien läpi tiiviisti omien kumppaneidensa kanssa. Niiden majesteettinen läsnäolo ja lempeät kutsut tuovat kevään tunteen metsään. Myös muut linnut ovat heränneet talven jälkeen ja täyttävät metsän iloisilla laulullaan. Niiden laulujen perusteella on helppo tunnistaa tuttuja lajeja ja löytää uusia tuttavuuksia. Voit ladata älypuhelimeesi BidNet-sovelluksen, joka auttaa tunnistamaan linnut niiden laulun perusteella.

Valokuvaajalle kevät on hyvää aikaa ikuistaa luonnon heräämistä. Ensimmäiset kevään kukat, kuten leskenlehti, voikukat, ym. avaavat terälehtiään auringonvalolle. Myös vuokot kukkivat pian tuoden väriä metsään. Vaikka en tämän päivän vaelluksella törmännyt sinivuokkoon, ne ovat varmasti jo kukassa.

Kevät on täynnä uusia kokemuksia ja löytöjä. Luonnon tarkkailu ja valokuvaus ovat hyviä tapoja nauttia tästä vuodenajasta. Metsä on täynnä elämää, tuoksuja ja kauneutta; kevät on parasta aikaa kokea se.

Olen ahkera viettämään aikaa luonnossa ja nauttien kevään heräämisestä. Metsä on minulle paikka rentoutua ja latautua. Luonnon kauneus ja rauha antavat voimaa ja inspiraatiota. Voin istua sammaleisella mättäällä ja antaen ajan kulua, tai voin äänittää luonnonääniä ja omia tarinoita kuulemastani ja näkemästäni.

Elämä on täynnä toivoa ja uuden kevään alkua. Se on aikaa, jolloin kaikki näyttää alkavan alusta. Odotan innolla kaikkea mitä tämä kevät ja nämä valokuva kävelyt tuovat mukanaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!