13.4.24

Kevään lumous

 Kevät on täydessä vauhdissa, mutta kaikki ei ole vielä aivan täydellistä. Lumi on sulanut ja aurinko paistaa lämpimästi, mutta yöt ovat vielä kylmiä. Piha on märkä ja kurainen, vasta vain muutamat silmut alkavat näkyä puissa. Pian kevään kukat kukoistavat ja tuovat väriä vielä harmaaseen maisemaan. Aiemmin tällä viikolla näin ensimmäisen västäräkin, mutta en päässyt tarpeeksi lähelle kuvatakseni sen.

Västäräkin mukaan kesä on aivan nurkan takana, mutta on vielä aikaa ennen kuin pääskyset saapuvat. On vain odotettava, että nuo iloiset visertäjät palaavat. Mielenkiinnolla seuraan luonnon heräämistä eloon ja pihapiirin lintujen pesintää.

Kevät on täynnä ristiriitoja. Se on sekä kaunista että ankaraa, uutta ja vanhaa. Se on muutoksen ja uudistumisen aikaa, mutta myös nostalgian ja muistelemisen aikaa.

Kevät on myös toivon aikaa. Se on lupaus  tulevasta ja kaikista sen tuomista mahdollisuuksista. Se on aikaa, jolloin melkein mikä vain on mahdollista. On mahdollisuus parantaa elämäämme. Odotan kesän tuloa, mutta nautin myös tästä ainutlaatuisesta kevään hetkestä ja kaikesta sen kauneudesta, ristiriidoista ja kaikesta.

Kevät ei vain herätä luontoa, vaan myös herättää meissä uusia unelmia ja toiveita. Aurinko paistaa, päivät pitenevät juhannukseen saakka, se antaa meille energiaa ja motivaatiota saavuttaa tavoitteita. On täydellinen aika aloittaa uusia projekteja, harjoitella tai tehdä elämänmuutoksia.

Haluan kokeilla uusia asioita, ehkä jopa aloittaa uuden harrastuksen, olkoon se vaikka kalastus pojan poikien kanssa, tai opimme jotain muuta. Kevät on täynnä mahdollisuuksia joten pidetään odotukset korkealla!

Tietysti tiedän, että asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Yllätyksiä ja vastoinkäymisiä tulee, mutta se ei estä ketään haaveilemasta ja toivomasta, sillä se kaikki on osa elämää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!